The Namesake (2006)

Two Worlds. One Journey.

Misschien was dit materiaal beter geschikt geweest voor een miniserie op tv.
play

7,6 details

  • 122 Min
  • Drama
  • India
  • Verenigde Staten
122 Min India

Ashima en Ashoke Ganguli vertrekken vanuit India naar New York, waar zij vervolgens een zoon Gogol en een dochter krijgen. De Indiase tradities van de familie Ganguli in deze westerse cultuur zorgen voor de nodige conflicten binnen het gezin en hebben uiteindelijk een diepe impact op de vele aspecten van Gogol zijn leven....

Regie
Mira Nair
Cast
Irfan Khan, Kal Penn, Brooke Smith, Jacinda Barrett, Zuleikha Robinson, Tabu, Sabyasachi Chakravarthy, Ruma Guha Thakurta, Sukanya, Sahira Nair, Tanushree Shankar, Dhruv Mookerji, Sandip Deb, Jagannath Guha, Tamal Sengupta, Tamal Raichowdhury, Dhruv Mookerji.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 20.138.836
Release
02.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Mira Nair | Cast: Irfan Kahn (Ashoke Ganguli), Kal Penn (Gogol Ganguli) & Jagannath Guha (Ghosh) e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2006

Mira Nair is de hooggewaardeerde filmmaakster van onder andere Salaam Bombay! en Monsoon Wedding. In haar films reflecteert Nair steeds vanuit een andere invalshoek op hedendaagse identiteits- en assimilatieproblematiek. Zo portretteerde ze in haar eerdere films onder andere een Indiaanse familie die zich vestigt in de staat Mississippi, een groep Cubaanse vluchtelingen in de Verenigde Staten en een arm meisje dat zich opwerkt in de bourgeois kringen van adellijk Engeland. In haar nieuwste film richt arthouselieveling Nair zich wederom op Indiërs in Amerika.

Met The Namesake verfilmt Nair het gelijknamige boek van de Pulitzerprijswinnende auteur Jhumpa Lahiri over de familie Ganguli, die gedurende zo’n vijfentwintig jaar een bestaan probeert op te bouwen in de Verenigde Staten. De film volgt het ruim driehonderd pagina’s tellende boek vrij letterlijk, wat resulteert in een volgepropt verhaal met veel personages, veel verwikkelingen en veel losse eindjes. Meeslepend is het wel, dit verhaal over de manier waarop Ashoke Ganguli, een prachtige rol van Irfan Khan, vanuit New York een meisje uit India trouwt en met haar een leven opbouwt en twee kinderen opvoedt. Hun zoon en dochter zijn anders dan zij wél geboren en getogen in de Verenigde Staten en kijken dan ook heel anders aan tegen hun Indische achtergrond. Voor hen is die vooral cultureel van aard.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

gahm

"...Na tijden met een dikke strot een film afgesloten. Met name Irrfan Khan en zeker zijn echtgenote Ta......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Namesake

acties