The Reaping (2007)

The rivers ran red with blood. Darkness fell upon the earth. No one thought this could happen again. Until now.

Helaas is de film een veel te rechttoe-rechtaan formulewerkje om echt te verrassen.
play

4,7 details

  • 99 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Professor Katherine Winter (Hilary Swank) is een wereldwijde expert op het gebied van het ontkrachten van religieuze fenomenen. Haar expertise is ontstaan doordat zij als voormalige missionaris haar geloof verloren heeft nadat haar familie tragisch om het leven kwam. Wanneer ze in de staat Louisiana een klein plaatsje onderzoekt dat last schijnt te hebben van zogenaamde Bijbelse plagen, realiseert ze zich dat de wetenschap het niet kan verklaren. Ze moet haar geloof terugvinden om te kunnen vechten tegen de donkere krachten die de gemeenschap bedreigen....

Regie
Stephen Hopkins
Cast
Idris Elba, Hilary Swank, Stephen Rea, AnnaSophia Robb, David Morrissey, Lara Grice, David Jensen, William Ragsdale, John McConnell, Andrea Frankle, Stuart Greer, John McConnell, Yvonne Landry, Samuel Garland, Mark Lynch, Myles Cleveland.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 62.771.059
Release
05.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Hopkins | Cast: Hilary Swank (Katherine Winter), David Morrissey (Doug), Stephen Rea (Father Costigan) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2007

Het blijft iedere keer weer een stevig potje giswerk waarom ijzersterke acteurs toch zo vaak kiezen voor een filmproject waarvan je met een beetje verstand aan kunt zien komen dat het eerder een diepte- dan een hoogtepunt in hun carrière zal worden. Geef het verschijnsel een naam, bijvoorbeeld ‘Het Robert De Niro Syndroom’, maar een verklaring blijft uit. Een bevriende regisseur, een eerder gesloten packagedeal met een productiemaatschappij, geldproblemen; het kunnen allemaal redenen voor tweevoudig Oscarwinnares Hilary Swank zijn om in zoveel zwakke tot matige films te spelen. Nu weer in een horrorfilm van Stephen Hopkins, die als beste werk enkele afleveringen van de serie 24 en, vooruit, The Life and Death of Peter Sellers op zijn naam heeft staan.

Van The Reaping zul je je daags na de voorstelling nog maar weinig kunnen herinneren. Hooguit die realistisch ogende sprinkhanenstorm of de roodgekleurde rivier waarboven het padden regent. Sprinkhanen, een bloedrode rivier, padden? Ja, The Reaping gaat over de tien bijbelse plagen die een klein stadje teisteren in het zuiden van de Verenigde Staten. Swank is professor Winter die de curieuze voorvallen wel even wetenschappelijk komt verklaren, maar zich al snel geen beroepsmatige raad meer weet. Zeker gezien de volgorde van de plagen: precies zoals in de Bijbel vermeld staat, komen ze alle tien langs. Samen met haar minder sceptische collega Ben, een rol van televisieacteur Idris Elba, onderzoekt ze de plagen die zich lijken te centreren rondom een geheimzinnig meisje en de sekte waarin zij een belangrijke rol speelt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Domme film. Zoals de review het al beschrijft. Echt dom. Geen tijd aan verspillen...."

Tarkus

"...Blijf bij mijn eerste mening, Hilary Swank heeft betere films dan deze. Het boeide me wel opnieuw m......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Reaping

acties