Death Proof

Death Proof (2007)

White-Hot Terror At 200 MPH!

Reviews (2)

Sasskia

Avatar

ZzzZzzZz...
De film is nu anderhalf uur bezig en ik heb 4 minuut en 20 seconden wat interessants gezien.
Niet my kind of movie. QT ken ik van dialogen zoals het gesprek tussen Vincent en Jules uit Pulp Fiction. Die dialoog duurt lang, maar is uiteindelijk grappig omdat Vincent en Jules zulke karikaturen zijn.
Deze film gaat van dialoog naar dialoog maar de karakters zijn zo plat als een dubbeltje. Het ene stuk gezever na het andere zonder uiteindelijk doel of reden. Ik lees hier nu op FT dat dit een 'ode aan de oude' bla bla is maar dat haal ik niet uit de film.
Ik vond het echt oersaai, maar dan ook echt oer en oer saai.
Film krijgt van mij 1,5 ster.

major malfunction

Avatar

Zeg! Heeft deze film geen recentie? Ok, zal ik er maar een schrijven dan? Natuurlijk niet zo profie als dat we gewend zijn van de FT recensisten maar ik ga m'n best doen.

Waar zal ik eens beginnen? Met het verhaal natuurlijk. Daar kan ik heel kort over zijn. Heeeelllll kort. De verhaallijn van Death Proof is mischien wel de dunste uit de hele filmgeschiedenis tot nu toe. Het komt hier op neer: coole chicks worden achtervolgd door vage gast en vage gast vermoord coole chicks zonder reden. Vage gast achtervolgt nog meer coole chicks maar deze nemen wraak op vage gast.

That's it!

Hahaha! Geweldig toch? Of uiterst suf? Ik vond het beide. Maar ik vond het geweldig om te zien dat zo'n suffe verhaallijn toch zo vermakelijk gefilmd kan zijn. En de film duurt ook lang. Heeeeellll lang. Maar dat vond ik niet erg want het waren vooral de hele leuke stukjes die heel lang duurden. Zoals die scene in die bar... die duurde wel 40 minuten geloof ik.

Anyway, ik ben beter in ommeletjes bakken dan in recenties schrijven geloof ik, dus ik leg het bijltje er bij neer. Maar Death Proof is een erg coole film! Erg vermakelijk. Mooie kleuren ook in deze film. En leuke dialogen. Goeie vibes. Lekkere wijven en een vage psychopaat. En niet te vergeten een heel ranzig auto ongeluk. Ik geef hem een 8. Dikke pret!

Zo, nou jullie!