Irina Palm (2007)

What would you do to save the life of your terminally ill grandson?

6,9 details

  • Drama
  • België
  • Luxemburg
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Frankrijk
België

De 50-jarige weduwe Maggie is wanhopig op zoek naar voldoende geld om een dure operatie voor haar kleinzoontje te kunnen betalen. Naïef en ten einde raad, belandt ze in Sexy World in de Londense Sohowijk. Zonder zich rekenschap te geven waar ze aan begint, gaat ze de tent binnen. De baas Miki is geïntrigeerd door haar persoon en geamuseerd door de hele situatie en biedt haar toch een job aan. Maggie krijgt de pseudoniem Irina Palm en doet er alles voor om haar job niet te verliezen...<br><br><br>

Regie
Sam Garbarski
Cast
Miki Manojlovic, Marianne Faithfull, Jenny Agutter, Kevin Bishop, Jonathan Coyne, Jules Werner, Siobhan Hewlett, Dorka Gryllus, Meg Wynn Owen, Ann Queensberry, Flip Webster, Susan Hitch, June Bailey, Tony O'Brien, Corey Burke.
Release
13.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Garbarski | Cast: Marianne Faithfull (Maggie), Miki Manojlovic (Miki), Tom (Kevin Bishop), Sarah (Siobhán Hewlett) | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2007

Maggie woont in een klein huisje op het platteland van Engeland en vult de dagen met bezoekjes aan het ziekenhuis, waar haar ernstig zieke kleinzoontje verzorgd wordt. De enige hoop op genezing blijkt een behandeling in een kliniek in Australië te zijn. Maggies zoon heeft echter niet genoeg geld om de reis te betalen en Maggie besluit te helpen met het bekostigen van de reis. Naïef als ze is, gaat ze in op een advertentie voor hostess in een seksclub. Hier krijgt ze de nogal onconventionele baan van ‘handmasseuse’. Maar er moet geld verdiend worden en Maggie maakt er het beste van.

De Britse grande dame Marianne Faithfull is een gevierd actrice en speelt in Irina Palm een indrukwekkende rol als de middeljarige Maggie. De nogal gedrongen verschijning van Faithfull past prima bij de verveelde, verlegen en eenzame weduwe. Met een aantal zeer subtiele gelaatstrekken trekt Faithfull te kijker mee in een persoonlijk leed dat zich afspeelt tegen een zeer bevooroordeelde omgeving. Faithfull is een uitkomst, aangezien Maggie eerder saai dan interessant bevonden zal worden. De moeizame relatie met haar schoondochter, die problemen heeft met de nogal passieve houding van Maggie, is in dat opzicht niet geheel onbegrijpelijk. Maar gaandeweg krijgt Maggie een sympathieker gezicht. Vooral als duidelijk wordt dat ze een jarenlange worsteling met haar eigen situatie en die van haar omgeving te verduren heeft gehad.

videotrailers & clips

Laatste reacties

filmliefhebber

"...Prachtige, maar ook pijnlijke film. Mooi en rauw over het harde leven aan de zelfkant van het leven...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Irina Palm

acties