Molière (2007)

6,8 details

  • Komedie
  • Historisch
  • Frankrijk
Frankrijk

Na zijn gevangenschap verdwijnt de beroemde toneelschrijver Molière voor korte tijd in het niets. Juist deze periode is veelzeggend geweest voor zijn verdere leven en al die prachtige toneelstukken waarmee hij beroemd is geworden. Deze korte periode wordt in deze film naar voren gebracht.<br>

Regie
Laurent Tirard
Cast
Fabrice Luchini, Romain Duris, Ludivine Sagnier, Edouard Baer, Fanny Valette, Nicolas Vaude, Annelise Hesme, Philippe Du Janerand, Laura Morante, Anne Suarez, Sophie-Charlotte Husson, Gilian Petrovski, Gonzague Montuel, Isabelle Caubère, Luc Tremblais.
Release
31.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Laurent Tirard | Cast: Romain Duris (Jean-Baptiste Poquelin dit Molière), Fabrice Luchini (M. Jourdain), Laura Morante (Elmire Jourdain), Edouard Baer (Dorante), Ludivine Sagnier (Célimène) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2007

Jean-Baptiste Poquelin, artiestennaam Molière, was een toneelschrijver en acteur in het zeventiende eeuwse Frankrijk. Hij wordt gezien als een van de meesters van de westerse komedie en schreef (en speelde in) o.a. Le Misanthrope, L’École des Femmes, L’Avare ou l’École du Mensogne, Le Bourgeois Gentilhomme en Tartuffe ou l’Imposteur. De film Molière is speculatieve fictie waarin verhaalelementen en personages uit een aantal van die stukken zijn gebruikt om een fictief deel uit Molières leven te vertellen. In andere woorden: de film verzint de gebeurtenissen die Molière hebben geïnspireerd voor zijn beroemde toneelstukken.

Met die stukken maakte Molière in zijn echte leven naam en faam in Parijs, maar wel na veertien jaar onsuccesvol te zijn geweest. Poquelin belandde zelfs in de gevangenis omdat hij zijn schuldeisers niet kon betalen. Er bestaat geen consensus onder historici over hoe hij daar uit is gekomen om vervolgens met een groep toneelspelers jarenlang door het land te gaan trekken. Speculaties van regisseur-schrijver Laurent Tirard vormen het verhaal van de film, dat weer gebaseerd is op verschillende toneelstukken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Molière

acties