Evan Almighty

Evan Almighty (2007)

Flooding into cinemas soon

Brave, gezapige Amerikaanse christelijke familiekomedie met een milieuboodschap.
play

5,0 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Evan Baxter was een keurige nieuwslezer bij de televisie, totdat collega Bruce Nolan hem met zijn goddelijke krachten aftroefde. Inmiddels heeft hij de journalistiek vaarwel gezegd en is de politiek in gegaan. Omdat hij gekozen is om zitting te nemen in het Amerikaanse Congres, verhuist hij met zijn gezin naar het noorden van Virginia. Daar aangekomen wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet, als God (Morgan Freeman) opeens aan hem verschijnt met een wel heel geheimzinnige opdracht; of Evan maar even een ark wil bouwen. Bovendien of hij, net als Noach uit het bekende Bijbelverhaal, zoveel mogelijk dieren op de ark wil huisvesten. Van ieder dier ook nog eens twee exemplaren, een mannetje en een vrouwtje. Mocht iemand vragen waarom, dan moet hij maar zeggen dat er een grote overstroming dreigt.Zijn familie kijkt met verbazing toe. Heeft Evan last van een uitzonderlijke mid-life crisis, dreigt er daadwerkelijk een ramp of is er iets bovennatuurlijks aan de hand...

Regie
Tom Shadyac
Cast
Morgan Freeman, John Goodman, Harve Presnell, Lauren Graham, John Michael Higgins, Steve Carell, Wanda Sykes, Molly Shannon, Jimmy Bennett, Jonah Hill, P.J. Byrne, Ralph Louis Harris, Johnny Simmons, Graham Phillips, Arden Myrin.
Budget
$ 175.000.000
Opbrengst
$ 173.000.000
Release
09.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Shadyac | Cast: Steve Carell (Evan Baxter), Morgan Freeman (God), Lauren Graham (Joan Baxter), John Goodman (Congressman Long) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

Steve Carell werd in de Verenigde Staten bekend als een van de fictieve reporters van The Daily Show, gepresenteerd door Jon Stewart. Hij behoorde van 1999 tot 2005 tot de vaste cast van deze televisieshow, maar ondertussen had hij ook succes met twee geliefde bijrollen in filmkomedies: als Evan Baxter in Bruce Almighty en Brick Tamland in Anchorman. Daarna brak hij definitief door als film- en televisiekomiek met de hoofdrol in The 40 Year Old Virgin en in de Amerikaanse versie van The Office en als homoseksuele, suïcidale Proust-expert in Little Miss Sunshine. Nu herhaalt hij helaas zijn rol als Evan Baxter in Evan Almighty.

Waarom hij dat doet, is niet helemaal duidelijk. Je zou denken dat Carell, door zijn huidige populariteit bij zowel de critici als het publiek, en zijn verworven keuzevrijheid in een veel interessantere en grappigere film zou spelen dan deze. Op zijn cv kan hij een gezapige familiefilm als deze momenteel missen als kiespijn. Van Jim Carrey, hoofdrolspeler in Bruce Almighty, kan tenminste nog gezegd worden dat zijn carrière destijds in het slop zat, en dat hij het geld en de aandacht nodig had. Niet dat dat Carrey op de lange termijn veel heeft opgeleverd trouwens (na een korte opleving van zijn carrière met Eternal Sunshine of the Spotless Mind verscheen hij in de een na de andere flop). Maar Carells ster is nog altijd rijzende, en een film als deze heeft hij helemaal niet nodig.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Evan Almighty Nieuwsberichten