Redding voor gedoemde sequel die Hollywood een fortuin kostte

Redding voor gedoemde sequel die Hollywood een fortuin kostte

Oh Heer, zegen dit vervolg...

We hebben veel sequels gehad die met succes hun A-sterren vervingen, maar hoewel Steve Carell een zeer getalenteerd komisch acteur is, was iedereen er vanaf het begin behoorlijk van overtuigd dat Evan Almighty (2007) gedoemd was om te mislukken.

Voorganger Bruce Almighty was een absolute knaller aan de kassa en Carrell had zichzelf in de kijker gespeeld met de hilarische 'nieuwslezer'-scène. Dus verving hij Jim Carrey en zorgde een prijskaartje van $175 miljoen dollar voor de status van 'duurste comedy ooit gemaakt'.

Heilig fiasco
Uiteindelijk werden deze hoge productiekosten bij lange na niet terugverdiend en volgde er een verlies van ruim $90 miljoen dollar. Het uitgangspunt was niet al te slecht, maar de uitvoering wel.

Blijkbaar was terugkerend regisseur Tom Shadyac zo bezig met de omvangrijke hoeveelheden CGI dat hij vergat om grappen in zijn verhaal te stoppen, waardoor het publiek het in groten getale negeerde.

Maar natuurlijk hebben zelfs de grootste flaters in de geschiedenis van cinema bewezen dat ze lang genoeg kunnen leven om op een dag opnieuw te vechten op streaming en dat is precies wat Evan Almighty nu doet, want volgens FlixPatrol staat de titel inmiddels in de Top-10 van de wereldwijde iTunes-ranglijst. Dus na 15 jaar is er eindelijk publiek.

NieuwsFilm

meest populair