Hairspray (2007)

Get ready for something big July 20th!

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Musicals dezer dagen bereiken nooit meer de cultstatus van bijvoorbeeld de eerste 'Grease'. Hairspray tracht de flow van die film terug te brengen gecombineerd met toch wat meer hedendaagse elementen op visueel vlak. Hairspray slaagt daar ook grotendeels in, met dank aan een uitstekend spelende cast, opzwepende muziek en solide camerawerk. Enkele opvallende uitschieters qua cast was vooral het duo Travolta - Walken, die zeker de 2e helft van de film een schitterende chemie opwekken. Ook Pheiffer was in vorm, soms iets over the top maar dat mocht wel in deze film en ook Efron deed het aardig in zijn eerste film op het grote scherm al was het wel duidelijk dat hij nogal vaak Grease heeft bekeken als voorbereiding. Een veel voorkomend probleem bij films als deze is het verhaal. Op zich is Hairspray hier geen uitzondering in buiten het feit dat het simpele competitie'tje dat zo vaak in dit soort films de rode draad is niet de grote verhaallijn is en dus wel een alternatief aanbied wat leuk is om te zien. Maar wat Hairspray vooral goed aanpakt is het feit dat ze de film niet echt serieus nemen ondanks serieuze thema's. Daardoor weten ze ook dat - vooral tijdens de liedjes en in overgangen - het verhaal er niet echt toedoet op die momenten en ze er eigenlijk wat mee kunnen spelen. Als je natuurlijk het verhaal hoog in het vaandel draagt zal je beter deze film skippen. Sommige thema's hierin zijn best serieus (mensen met overgewicht, zwarten integreren,...) maar Hairspray brengt ze op een luchtige manier, ook vanuit het perspectief van de 'anderen'.

Muzikaal is de film top. Langgerekte muzikale scènes die mooi in elkaar overgaan en steeds goed opgebouwd worden. Ondanks de topkwaliteit en de opzwepende flow die de muziek heeft mist het toch net een tikkeltje magie om echt te knallen en is het vooral de fun die overblijft.

De laatste akte gaat misschien soms wat uit de bocht, al is het leuk dat het eens niet-standaard is qua opbouw naar finale etc. Maar soms ging het toch iets te ver om buiten het hele concept van deze film te blijven.


Hairspray is geen klassieker in wording maar wel éen van de weinige films die bij momenten het gevoel van de 80's-musicals terugbrengt met dank aan een geweldige top notch cast, opzweppende muziek en enkele interessante wendingen op het genre

nwfbakker

Avatar

Erg leuke film. Ik vond deze film echt het geld en de moeite waard om in de bioscoop te zien. Er werd goed in gezongen en ook John Travolta deed het goed. Het was dat ik wist dat het John Travolta was, anders had ik hem niet herkend! Ik vond dat er een goed verhaal in zat. Het was niet een erg oppervlakkig verhaal en er zat zelfs nog een ietwat diepere betekenis in met betrekking tot doorzetten. Ik vond het een dikke 8.5 waard[rating cijfer] 8.5