Talk to Me

Talk to Me (2007)

Inspired by a true story

7,0 details

  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Rake schets van het leven van Petey Green tegen de achtergrond van de roerige jaren '60. De goed gebekte ex-gedetineerde zet buiten de gevangenis zijn radiocarriere voort bij de zender van E.G. Sonderling (Martin Sheen). Na een moeizame start groeit Petey Green uit tot de radioheld van Washington en omgeving. Samen met zijn producer Dewey Hughes vormt hij een hecht duo dat zich volledig inzet voor pure, eerlijke en actuele radio in een gespannen wereld. Tegen alle verwachtingen in zorgt Petey voor legendarische radio, met als historisch hoogtepunt de avond dat hij via de radio de rellen na moord op Martin Luther King de kop in drukt.

Regie
Kasi Lemmons
Cast
Peter MacNeill, Martin Sheen, Richard Chevolleau, Bruce McFee, Don Cheadle, Vondie Curtis-Hall, Chiwetel Ejiofor, Taraji P. Henson, Mike Epps, Cedric the Entertainer, J. Miles Dale, Sean MacMahon, Martin Randez, Adam Gaudreau, Todd Schroeder.
Opbrengst
$ 4.778.376
Release
13.07.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Kasi Lemmons | Cast: Don Cheadle (Ralph Waldo ‘Petey’ Green), Chiwetel Ejiofor (Dewey Hughes), Taraji P. Henson (Vernell Watson), Martin Sheen (E.G. Sonderling) | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2007

Op 4 april 1968 werd de Amerikaanse dominee en burgerrechtenstrijder Martin Luther King, Jr., een boegbeeld van de Afrikaanse Amerikaan in die roerige tijd, in Memphis op het balkon van zijn hotel neergeschoten. Als gevolg daarvan braken door het hele land in de zwarte gemeenschappen enorme rellen uit. Die in Washington D.C. waren het hevigst. Lokale radiodj Ralph Waldo ‘Petey’ Green wilde zich in het strijdgewoel mengen om mensen te doen ophouden, maar zijn vriend en zaakwaarnemer Dewey Hughes weerhield hem van die actie. In plaats daarvan stuurde hij Petey terug de studio in en liet hem via de radio de mensen van Washington D.C. tot kalmte manen. Wonderbaarlijk genoeg slaagden zij in hun opzet en na een lange nacht keerde de rust weer terug. Zo’n man was Petey Green, en is Dewey Hughes nog steeds.

Petey Green was namelijk op bijna alle mogelijke manieren de stem van het volk, althans van de zwarte minderheid in en rondom de hoofdstad van de Verenigde Staten en de omliggende staten. Als de film begint zit hij echter nog in de gevangenis, waar hij ontdekt dat hij talent heeft voor plaatjes draaien en over het leven praten. Op een uitgekookte en hilarische manier lukt het hem om zijn straf van tien jaar te laten halveren en eenmaal uit de bak probeert hij aan de bak te komen bij een lokaal rhythm-and-bluesstation. Met zijn uitgesproken hippe manier van kleden, praten en doen jaagt hij bijna iedereen tegen zich in het harnas, inclusief Dewey Hughes, de enige zwarte man die daar niet als dj werkzaam is.