The Invasion (2007)

Do not trust anyone. Do not show emotion. Do not fall asleep.

Wie de schuld heeft van deze zwaar tegenvallende, nietszeggende actiethriller kunnen we pas zeggen als we ooit de originele cut kunnen zien.
play

5,2 details

  • 99 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
99 Min Verenigde Staten

De mysterieuze crash van de Space Shuttle leidt tot de vreselijke ontdekking dat er een buitenaards virus in het wrak schuilt. Degenen die ermee in contact komen, veranderen op onheilspellende en onverklaarbare wijze. Al snel komen de psychiater Carol Bennell (Nicole Kidman) en haar collega (Daniel Craig) achter de schokkende waarheid van de groeiende buitenaardse epidemie: de slachtoffers worden in hun slaap overvallen, en maakt hen gevoelloos en onmenselijk. Meer en meer mensen raken besmet en het wordt onmogelijk te bepalen wie nog te vertrouwen is. Carols enige hoop is dat ze lang genoeg wakker kan blijven om haar zoon te vinden, die mogelijk de sleutel bezit voor het stoppen van de verwoestende invasie.

Regie
Oliver Hirschbiegel
Cast
Daniel Craig, Nicole Kidman, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright, Jeremy Northam, Celia Weston, Josef Sommer, Roger Rees, Adam LeFevre, Stephanie Berry, Joanna Merlin, Susan Floyd, Alexis Raben, Jackson Bond, Eric Benjamin.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 15.071.514
Release
17.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Hirschbiegel| Cast: Nicole Kidman (Carol Bennell), Daniel Craig (Ben Driscoll), Jeremy Northam (Tucker Kaufman) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2007

In 1955 schrijft sciencefictionauteur Jack Finney in zijn roman The Body Snatchers over zaden die vanuit de ruimte op aarde landen. Uit deze zaden groeien peulen waarin tijdens je slaap een bijna exact duplicaat van je wordt gemaakt. Bijna, want het is een lichamelijk nauwgezette, maar verder zielloze kopie zonder emoties. Wat de duplicaten missen, is juist dat wat een mens tot een mens maakt. De schrijver werpt daarmee de vraag op wat een mens nou precies definieert, en wie in zo’n nieuwe wereld nou eigenlijk wie is. Finneys roman werd al driemaal verfilmd. In 1956, 1978 en 1993. Daar komt nu een vierde bij: The Invasion van regisseur Oliver Hirschbiegel.

Althans, de naam Hirschbiegel staat op de aftiteling. In werkelijkheid was de studio zo ontevreden met de thriller die de Duitse regisseur van Das Experiment en Der Untergang in 2005 inleverde, dat aan Matrix-broers Andy en Larry Wachowski werd gevraagd om de film te herschrijven. Regisseur James McTeigue van V for Vendetta filmde op basis van hun materiaal hele scènes opnieuw om er een slappe actiefilm van te maken, die van alle vier verfilmingen het verst van het boek afstaat. Alle kansen om er een krachtige paranoiathriller van te maken zoals zijn drie voorgangers, blijven onbenut en zijn ingeruild ten faveure van standaard actieplotjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Invasion Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Invasion

acties