You Kill Me (2007)

A killer comedy by John Dahl

Heeft een prettig loom tempo, gevatte dialogen en buitengewoon kostelijke rol voor Ben Kingsley. Toch raakt de rek er wel uit.
play

6,3 details

  • Komedie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

In deze heerlijke misdaadcomedy leeft topacteur Ben Kingsley zich uit als alcoholistische huurmoordenaar die een van zijn lastigste opdrachten ooit moet zien te klaren: het veroveren van Tea Leoni (Fun with Dick and Jane).

Regie
John Dahl
Cast
Ben Kingsley, Bill Pullman, Luke Wilson, Dennis Farina, Téa Leoni, Philip Baker Hall, Aron Tager, Jayne Eastwood, Aaron Hughes, Scott Heindl, Alison Sealy-Smith, Marcus Thomas, Erik Fjeldsted, Al Corley, Devin McCracken.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 2.426.851
Release
09.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: John Dahl | Cast: Ben Kingsley (Frank Falenczyk), Tea Leoni (Laurel Pearson), Bill Pullman (Dave), Luke Wilson (Tom), Philip Baker Hall (Roman Krzeminski) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2007

Ben Kingsley, excuus, ‘Sir’ Ben Kingsley heeft in zijn carrière onder meer een Indiër, een Jood, een Italiaan, een Brit, een Iraniër, een Amerikaan en een Rus gespeeld en voegt daar in You Kill Me een nieuwe nationaliteit aan toe. Hij speelt Frank Falenczyk, een aan alcohol verslaafde Pool die in Buffalo de nodige liquidaties verricht voor zijn maffiose familie. Frank staat bekend om zijn onberispelijke reputatie, maar zijn drankprobleem heeft daar de klad ingebracht. Sterker nog, hij brengt het hele Poolse imperium in gevaar door tijdens een belangrijke opdracht in slaap te sukkelen en vrije toegang te verschaffen aan een grote Ierse maffiabaas.

Als Frank naar San Francisco wordt gestuurd om af te kicken, blijken de schimmige maffiaperikelen niet meer dan een korte opmaat tot de werkelijke grap: een eenzame gangster met een alcoholprobleem. Het lijkt een wankele basis waar weinig eer aan te behalen valt (denk maar aan het vervelende Analyze This waarin iets vergelijkbaars aan de hand is), maar onder leiding van noirliefhebber John Dahl ontpopt deze tegendraadse film zich tot een uiterst humoristische zwarte misdaadkomedie. Grootste troef is Kingsley wiens rol onmiddellijk aan de criminele sociopaat Don Logan doet denken, zijn fameuze creatie uit Sexy Beast. Dezelfde kale kop, dezelfde norse blik, dezelfde meedogenloosheid, maar op een heel andere manier hilarisch. Frank geeft namelijk schoorvoetend toe dat hij problemen heeft. Onder dwang van een corrupte makelaar (een geslaagde bijrol van Jon Dahls voormalige filmdocent Bill Pullman), die van Franks familie een oogje in het zeil moet houden, neemt Frank een baan bij een uitvaartcentrum en belandt hij bij de anonieme alcoholisten.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Roeltje

"...Ik ben positief verrast hierover! Ben Kingsley heeft een leuke, droge rol en hij zorgde bij mij wel......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

You Kill Me

acties