Death Sentence (2007)

Protect What's Yours

5,6 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Kevin Bacon heeft een prachtgezin met twee zoons en een leuke vrouw. En een baan als berekenende verzekeringsagent. Als zijn favoriete zoon omkomt bij een overval van een tankstation door een groep lokaal tuig, zorgt hij dat de dader vrijkomt zodat hij wraak kan nemen. De gang zweert wraak als hun groepslid dood gevonden wordt en een keihard gevecht tussen de getergde man en de harde jongens breekt los.

Regie
James Wan
Cast
John Goodman, Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston, Leigh Whannell, Matt O'Leary, Edi Gathegi, Aisha Tyler, Dennis Keiffer, Jordan Garrett, Casey Pieretti, Hector Atreyu Ruiz, Canan J. Howell, Stuart Lafferty, Kanin Howell, Freddy Bouciegues.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 16.974.459
Release
31.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: James Wan | Cast: Kevin Bacon (Nick Hume), Garret Hedlund (Billy Darley), Kelly Preston (Helen Hume), Aisha Tyler (Detective Wallis), John Goodman (Bones Darley) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2007

De laatste jaren keert men in de Amerikaanse cinema regelmatig terug naar de jaren zeventig. Films worden in die tijd gesitueerd, zijn duidelijk beïnvloed zijn door de Amerikaanse jarenzeventigcinema, of zijn er zelfs letterlijk een eerbetoon aan. Dit leidde niet alleen tot een aantal remakes, maar ook tot de heropleving van bepaalde filmtrends, zoals de harde bloederige horror en de wraakfilm (beide trends liepen nog tot ver in de jaren tachtig door). Een van de ‘klassiekers’ van dat genre, Death Wish werd recentelijk zo goed als opnieuw gemaakt als The Brave One, met Jodie Foster in plaats van Charles Bronson. Nu enkele weken later, krijgen we het vervolg op het originele Death Wish, in de vorm van Death Sentence.

Nee, niet het vervolg van de film met Bronson, maar een verfilming van het boek dat destijds een vervolg was op het boek waarop de eerste Death Wish-film gebaseerd was. Brian Garfield schreef drie jaar na Death Wish een vervolg, dat een jaar na de verfilming van het eerste boek uitkwam. Dit boek heeft niets te maken met de vier vervolgen op de film, die Garfield stuk voor stuk afwees als zinloos en ranzig. Iemand dacht kennelijk dat het een goed idee was om alsnog een filmversie van Death Sentence te maken en nu, 32 jaar na de uitgave van het boek, is dat gebeurd.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Death Sentence Nieuwsberichten

Laatste reacties

Harrix

"...Scenes met Goodman zijn weer schitterend. Verder een iets bovengemiddelde wraakfilm...."

DVD-maniac

"...Matige actiefilm. Kevin Bacon vond ik niet overtuigend overkomen in deze film, ben beter van hem gew......"

logix

"...Best wel een goeie film maar de politie waren echt puur nutteloos hierin...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Death Sentence

acties