Death Sentence (2007)

Protect What's Yours

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (1)

jaime91

Avatar

De eerste keer toen ik deze film zag was ik helemaal weggeblazen door deze film. Nu zie ik hem voor de 2de keer en nu vallen me toch een paar dingen op in de negatieve zin. En laat ik negatief beginnen en positief eindigen. Het gedrag van de politie in deze film slaat natuurlijk helemaal nergens op en is te belachelijk voor woorden. Of Nick Hume (Kevin Bacon) zijn wraak nou begrijpelijk is of niet. Je kan natuurlijk niet zomaar wegkomen met het plegen van moorden. Ook vind ik dat in de schietscenes te vaak misgeschoten wordt, en ben ik geen fan van het open einde. Maar dat einde hebben ze met de Unrated versie opgelost heb ik gelezen. Daarin schijnt Nick namelijk te sterven.

Verder vind ik hoe gek het door mijn kritiek misschien klinkt het nog steeds een prima wraakfilm. En dat komt vooral door het sterke spel van Kevin Bacon. Hij weet deze film echt naar een hoger niveau te brengen, en ook Kelly Preston en Garreth Hedlund vond ik sterk in hun rollen. Maar Bacon laat hierin echt zien wat voor een sterke acteur hij is. En hij is ook zeer geloofwaardig als familieman en als koelbloedige killer. Hij is dus geknipt voor deze rol en hij weet deze film fantastisch op zijn schouders te dragen. Top acteur!

Verder heeft regisseur James Wan in Saw al laten zien dat hij niet vies is van gory scenes en ook deze film bevat er weer een paar. En Wan kon daar gemakkelijk mee overdrijven, maar dat deed hij in Saw 1 niet, en dat doet hij in deze film ook niet.

Al met al dus ondanks een aantal stomme fouten, wel een mooie wraakfilm die me af en toe opnieuw wist te raken door de top cast en met een paar goede harde actiescenes.