Michael Clayton (2007)

The Truth Can Be Adjusted

Ietwat conventionele, maar regelmatig effectieve thriller met een boodschap en goed acteerwerk.
play

7,3 details

  • 119 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Michael Clayton (George Clooney) handelt de zogenaamde ‘lastige klussen’ af voor Kenner, Bach & Ledeen, één van de grootste advocatenkantoren in New York.Hij staat cliënten bij die zijn doorgereden na een aanrijding, helpt schadelijke verhalen in de pers de wereld uit en vertegenwoordigt stelende echtgenotes.Hoewel Clayton dit werk al lang beu is, kan hij maar niet loskomen van Kenner, Bach & Ledeen. Een scheiding, een gokverslaving en een faillissement hebben hem een flinke berg schulden opgeleverd. Karen Crowder is directeur van U/North, een biochemische multinational. Zij wordt vertegenwoordigd door Kenner, Bach & Ledeen, in een rechtszaak die draait om miljardenclaims van gedupeerde consumenten. Als haar advocaat , de beste jurist van Kenner, Back & Ledeen, doordraait, dreigt hij de gehele U/North zaak in gevaar te brengen. Clayton wordt ingezet om deze ramp te voorkomen. Na de vermoedelijke zelfmoord van deze advocaat ontdekt Clayton echter, dat de zaak niet is wat hij lijkt...

Regie
Tony Gilroy
Cast
George Clooney, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Thomas McCarthy, Sydney Pollack, Denis O'Hare, Michael O'Keefe, Julie White, Frank Wood, Brian Koppelman, Danielle Skraastad, Alberto Vazquez, Wai Chan, Jennifer Van Dyck, Austin Williams.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 92.991.835
Release
12.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Gilroy | Cast: George Clooney (Michael Clayton), Tom Wilkinson (Arthur Edens), Tilda Swinton (Karen Crowder) e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2007

Section Eight, het productiebedrijf van George Clooney en Steven Soderbergh, werd in 2001 opgericht met als doel om per vijf films één grote commerciële hit te maken, zodat er geld was om telkens vier andere, wat experimentelere films of prestigefilms te maken (het soort films dat het goed doet bij critici en prijsuitreikingen). Samen maakten ze de Ocean’s Eleven/Twelve/Thirteen-hitserie en tussendoor hield Soderbergh zich bezig met persoonlijke experimenten, al dan niet met Clooney in een hoofdrol. Clooney legde zich vooral toe op prestigefilms als Syriana en Section Eights beste film tot nu toe: Good Night, And Good Luck. Deze films waren in 2005 samen goed voor acht Oscars.

Michael Clayton, het regiedebuut van Tony Gilroy (hij schreef o.a. de scripts voor de Bourne-trilogie) is ook zo’n prestigefilm die door de Amerikaanse critici wordt geprezen. Er wordt al gesuggereerd dat Clooney een goede kans maakt op een Oscarnominatie. Toch is het niet de opzet om enkel het aanzien van Clooney & co. te vergroten. Hoewel dat in het achterhoofd misschien een rol zal spelen, zijn de makers zeer oprecht in hun streven om in hun ogen belangrijke thema’s aan te kaarten en maatschappelijke kritiek te leveren, zonder de amusementswaarde uit het oog te verliezen of teveel met opgeheven vinger hun boodschap over te brengen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus] Ook het verhaal (nochtans geschikt vanaf 6 jaar ?!?!) is veel te ingewikkeld en moei......"

JamesBond

"...Teleurstellend maar toch het kijken waard... Ben ik nou dom of zit daar geen logica in ;)..."

benjamin

"...[quote=Tarkus]Ook het verhaal (nochtans geschikt vanaf 6 jaar ?!?!) is veel te ingewikkeld en moeili......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Michael Clayton

acties