Seraphim Falls (2006)

Never turn your back on the past.

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Liam Neeson EN Pierce Brosnan in 1 film! Wauw dat moet een topper zijn toch? Mwah het levert gedurende 3 kwart van de film een ontzettend spannende film op ja,een film die me deed denken aan The Fugitive/US Marshals met een western sausje alleen naarmate de film vordert komen er steeds meer cliché's om de hoek kijken. Nu is dat niet zo heel erg,want ook de reden waarom Neeson achter Brosnan aanzit is cliche maar dit kan toch een wrede nagelbijtende westernthriller opleveren helaas verneukt het einde ALLES! Ze doen precies datgene wat ze NIET moeten doen. Een groot WTF moment. Ook de rollen van Anjelica Huston en Wes Studi slaan totaal nergens op. Zij duiken het laatste halfuur heel snel op en verdwijnen weer net zo snel uit de film. Hoe,wat en vooral waarom,ik heb werkelijk geen idee.

Gelukkig is niet alles slecht, het is fantastisch om Neeson en Brosnan samen te zien,dit moeten ze zeker vaker doen. Ze zijn ontzettend aan elkaar gewaagd,geweldig om die 2 rivalen van elkaar te laten spelen. Wat een duo! Het geweld is lekker bloederig en wreed en ik was er echt klaar voor om deze film een hoge score te gaan geven tot dat laatste halfuur om de hoek kwam kijken. Zo zonde!

Mocht je deze film toch nog willen gaan bekijken dan raad ik je wel aan de trailer (en het laatste halfuur)te skippen. In de trailer komt namelijk de reden naar voren waarom Neeson achter Brosnan aanzit en als je je die spoiler wil besparen dan heb je genoeg aan alleen de synopsis.

VLT

Avatar

Het is dezer tijden niet zo makkelijk om een boeiende western te produceren (al zijn we laatste jaren wel op ons wenken bediend met 9:10 to yuma en there will be blood) maar Seraphim Falls verbaasde me echt!! Heel goede casting, setting, dialogen, noem maar op!

Met name Pierce Brosnan verbaasde me; ik was nooit helemaal overtuigd van zijn acteertalent in James Bond al was hij daar wel perfect voor doch overtuigde hij meer op charme dan talent. Bij deze heeft ie mij overtuigd.
De wendingen vervelen trouwens nooit ('de paardscène' verraste me totaal!) en het einde brengt een interessante moraal mee!
toppertje dus!