Earth (2007)

7,7 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigd Koninkrijk

EARTH confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.

Regie
Alastair Fothergill
Mark Linfield
Cast
Patrick Stewart, James Earl Jones, Ken Watanabe, Ulrich Tukur, Anggun.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 109.000.000
Release
22.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Alastair Fothergill & Mark Linfield | Cast: Patrick Stewart (voice-over) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2007

Een goed einde kan een niet zo geweldige film opeens beter en interessanter maken. Of zoals Robert McKee in Adaptation zegt: “Wow them in the end, and you've got a hit. You can have flaws, problems, but wow them in the end, and you've got a hit.” Een matige of slechte afsluiting kan juist een goede film naar beneden halen. Bij sommige films vergeef je de filmmakers hun zonden op het eind, maar bij andere films verpest de finale de hele film. Nou is het met Earth nog niet zo dramatisch gesteld, maar de laatste regels tekst van Patrick Stewarts voice-over doen de film geen goed.

In deze concluderende slotzinnen wordt de kijker namelijk nog eventjes met geweld een boodschap door de strot geduwd die al lang en breed duidelijk was. Want van het besef dat de aarde een prachtige plek is vol adembenemende schoonheid en fascinerend dierenleven, die het waard is om beschermd en gepreserveerd te worden, moet de kijker extra goed doordrongen zijn. Kennelijk hebben de filmmakers geen vertrouwen in de kracht van de beelden die ze zelf met pijn en moeite over een periode van vijf jaar op meer dan tweehonderd locaties in high definition opgenomen hebben. Of in de intelligentie van hun publiek. Zonde, want zonder het misselijkmakende slotakkoord van de heer Stewart was de intentie van de makers ook luid en duidelijk geweest, en scherper.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Earth Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...De meeste mensen zitten niet te wachten op hoe een prooi nogal hard aan z'n einde komt, dus ik vond......"

mauvau

"...Ik was echt diep ontroerd door deze film/docu. Wat is de natuur toch prachtig......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Earth

acties