Hitman (2007)

Inspiratieloze doorsnee actiefilm met kleurloze personages.
play

5,1 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
100 Min Frankrijk

'The hunter' wordt 'the hunted' wanneer een internationale sluipmoordenaar het slachtoffer is geworden van een politiek spel. Zowel het Russische leger als Interpol achtervolgen hem door heel Oost Europa, terwijl hij probeert te ontdekken wie hem erin geluisd heeft...

Regie
Xavier Gens
Cast
Olga Kurylenko, Timothy Olyphant, Dougray Scott, Ulrich Thomsen, Robert Knepper, Eriq Ebouaney, James Faulkner, Henry Ian Cusick, Joe Sheridan, Nicky Naude, Christian Erickson, Abdou Sagna, Michael Offei, Ilya Nikitenko, Jean-Marc Bellu.
Budget
$ 24.000.000
Opbrengst
$ 99.965.753
Release
21.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Gens | Cast: Timothy Olyphant (Agent 47), Dougray Scott (Mike Whittier), Olga Kurylenko (Nika Boronina), Robert Knepper (Yuri Marklov) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2007

Sinds het begin van deze eeuw is er om de twee jaar steevast een Hitman computerspel op de markt gebracht, waarin de speler in de huid van Agent 47 kroop, een kale huurmoordenaar met een streepjescode in zijn nek die aangeeft hoezeer hij geconditioneerd is. Met deze rasmoordenaar voert de speler een aantal opdrachten uit, waarbij het de bedoeling is om het doelwit zo onopvallend en geruisloos uit te schakelen. Er op los knallen is ook mogelijk, maar vaak moeilijker en wordt minder beloond. Toch is het deze stijl die 47 (‘agent’ heeft hij dit keer laten vallen) veelvuldig hanteert in deze filmversie van de spellen.

De kille moordenaar van de film heeft meer weg van een seksloze kruising tussen Jason Bourne (vooral in één scène die direct uit The Bourne Identity afkomstig is), James Bond en Frank Martin (Jason Statham in The Transporter-films), dan van de koele, berekende, snelle en stille man uit het spel. Uitdieping van het personage en de organisatie waar hij in de spellen voor werkt had misschien een heel interessante film kunnen opleveren, maar de organisatie hebben de filmmakers vrijwel links laten liggen en echt inzicht in 47 krijgen we ook niet.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Hitman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Edwinem

"...Robert Knepper was wel tof in deze film, toch blijf ik er die gevangene van Prison Break in zien :(......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hitman

acties