The Big Lebowski (1998)

Her life was in their hands. Now her toe is in the mail.

Reviews (5)

RoloTomassi

Avatar

Ik heb de film gezien na al die (welhaast) hysterische reacties op dit topic.Deze film is helemaal niet zo grappig als wordt beweert. Ik begin te denken dat de mensen die hier reageren allemaal pubers zijn.
De gebroeders Coen zijn naar mijn mening de meest overschatte regisseurs van dit moment. De enige film die nog te pruimen was is de film met George Clooney en Catherine Zeta Jones. Burn after reading, No country for old men en deze film zijn gewoon simpelweg niet goed en helemaal niet grappig.

Golden Ghost

Avatar

Ik moet eerlijk toegeven dat ook ik hem de eerste keer niet helemaal heb uitgekeken.

Later toch nog een keer aangezet omdat ik een gefundeerde mening over de film wilde hebben in discussies erover met vrienden.

Ondertussen nu een stuk of 7 keer gezien en vanavond zal ie ook weer opgaan.

Het is gewoon een film waar je van moet leren houden maar als dat eenmaal is gelukt ga je er ook steeds meer de genialiteit in zien.

Duder

Avatar

Jesus: "If you flash that piece out on the lanes. I take it away from you, stick it up your ass and pull the fuckin' trigger till it goes click".

The Dude: "Jesus!"

Jesus: "You said it man: Nobody fucks with da Jesus!"

Echt elke scene heeft geweldige dialogen. Verder als je de film voor het eerst ziet, zal er toch veel aan je voorbij gaan. Deze film moet echt meerdere keren worden gezien voordat alles (grappen en verhaal) duidelijk is. Tis dan ook niet je standaard comedy.

CAGE

Avatar

Zoveel lovende woorden over deze film. Had hem ook nog niet gezien. Wacht al een geruime tijd op een fatsoenlijk komedie, waar ik niet zo veel over te klagen zal hebben. En hiermee lijk ik al zeer goed te worden bediend. Over John Goodman heb ik ook niet veel negatiefs te zeggen. Die man heeft er gewoon wat overbodige massa waarmee hij niet echt goed aankomt bij het publiek. Denk dat het daaraan ligt helaas. Dus krijgt ie steeds niet veel soeps aangeboden. Van The Flinstones tot Coyote Ugly.... en daar tussenin zullen wel wat leuke rollen in zitten zoals Fallen, maar daar wordt een menig filmfan niet opgewonden van. Jammer. Ik vind hem wel sympatisch. Van mij mag hij ook wel in betere films spelen. In ieder geval zal ik zeker even de tijd nemen om dit meesterwerkje te bekijken. Smiley face

veger

Avatar

Hahahahahah dit vind ik toch wel zo'n geweldige film!

De rol van John Goodman als Vietnamveteraan is in deze film super! Heel vaak de slappe lach gekregen van deze film! Ook als je beseft dat de hele film eigenlijk maar om 1 ding gaat: een gozer heeft over het tapijt van The Dude gepist omdat ze hem verwarden voor een andere Mr. Lebowski. The Dude pikt dit niet en gaat verhaal en een nieuw tapijt halen bij de andere Mr. Lebowski. Dit is waar het verhaal begint....