Elizabeth: The Golden Age (2007)

Woman. Warrior. Queen.

Gewoon een heel mooie film die zeker gezien moet worden.
play

6,0 details

  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Duitsland
Verenigd Koninkrijk

Het is 1585 en koningin Elizabeth I (Cate Blanchett) die al bijna dertig jaar over Engeland heeft geregeerd, ziet zich nog steeds geconfronteerd met bloeddorstig verlangen naar haar troon en dreiging vanuit haar familie. Aan de andere kant van het Kanaal waait een vernietigende wind van katholiek fundamentalisme over het Europa van de 16de eeuw met Spanje’s Philip II (Jordi Molla) als boegbeeld. Gesteund door de Kerk van Rome en bewapend met de inquisitie vormt Philip met zijn machtige leger en onoverwinnelijke armada een naderende dreiging voor Vorstin en Vaderland. De duistere en vrome koning is vastbesloten de troon af te nemen van de protestantse ketter en Engeland terug te voeren naar de schoot van de Rooms Katholieke Kerk.

Regie
Shekhar Kapur
Cast
Cate Blanchett, Clive Owen, Eddie Redmayne, Geoffrey Rush, Abbie Cornish, Rhys Ifans, Samantha Morton, Jordi Mollà, John Shrapnel, Susan Lynch, Laurence Fox, Aimee King, Stuart McLoughlin, Elise McCave, Penelope McGhie.
Budget
$ 25.000.000
Release
09.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Shekhar Kapur | Cast: Cate Blanchett (Queen Elizabeth I), Clive Owen (Sir Walter Raleigh), Abbie Cornish (Elizabeth ‘Bess’ Throckmorton), Geoffrey Rush (Sir Francis Walsingham), Jordi Mollà (King Philip ll of Spain), e.a. | Speelduur: 114 min. | Jaar: 2007

In 1998 maakte Cate Blanchett furore als de Engelse koningin Elizabeth in de gelijknamige film van regisseur Shekhar Kapur waarin we zagen hoe Elizabeth I de troon besteeg en de moeilijke taak kreeg om het zestiende-eeuwse Engeland te regeren. Een memorabele rol van Blanchett waarvoor ze terecht een Oscarnominatie kreeg. Nu komt Kapur met het vervolg en wederom kruipt Cate in de huid van de vorstin. We zien een inmiddels door de wol geverfde koningin Elizabeth die de touwtjes strak in handen heeft, maar ook heel veel sores aan haar hoofd heeft en nog steeds ongetrouwd en kinderloos is.

Het zijn spannende tijden voor Engeland. De katholieke koning Philip II van Spanje staat te popelen om Engeland binnen te vallen en het te bevrijden van de protestantse monarchie. Elizabeth zelf leeft ook nog eens op gespannen voet met haar nicht, de katholieke Mary Stuart, koningin van Schotland, die maar wat graag haar plaatsje op de troon wil overnemen. En dan is er ook nog de niet aflatende stroom van huwelijkskandidaten die ze vanuit allerlei vorstenhuizen uit Europa op bezoek krijgt. Sommige gegadigden zijn nauwelijks droog achter de oren en spreken amper drie woorden Engels. Ze zorgen voor grappige taferelen, maar worden resoluut afgewezen. Dan verschijnt de avonturier en parttime piraat Sir Walter Raleigh (erg prettig geacteerd door Clive Owen) ten tonele en hij weet als enige het hart van de koningin te ontdooien. Raleigh ziet de koningin ook wel zitten maar kan het ook goed vinden met Bess, de beste vriendin van Elizabeth.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Elizabeth: The Golden Age Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elizabeth: The Golden Age

acties