Saw IV (2007)

It's a Trap

Reviews (2)

whitetornado

Avatar

Kan niet ontkennen dat deel 1 veruit de beste was, en wat mij betreft één van de betere horror-films aller-tijden. Deel 2 was goed, maar vond dit deel eigenlijk beter dan deel 3. Ook omdat wat meer werd uitgediept hoe alles zo is gekomen, de verhalen (gemengd met deel 2) liepen een beetje in elkaar over. De martelscenes zijn al een reden waarom ik ook dit deel wilde zien, dat de rek er een beetje uit is, is geen nieuws, dat was het bij deel 2 al, aangezien deel 1 zo verschrikkelijk goed was. Bagger is mijns inziens ABSOLUUT niet, zeker niet als ik hem vergelijk met andere (meerdelige) sequels in zijn genre.

tukkerstein

Avatar

Laat maar dan, het is nogal gebruikelijk onder sommigen om een film af te kraken zonder hem zelf ooit gezien te hebben. Het achtervoegsel "IV" zegt voor sommige mensen al genoeg.

Enfin, ik heb hem zelf al gezien. Tot mijn grote spijt moet ik de critici toch gelijk geven, deze film is drie keer niks. Het is de eerste uit de reeks die echt slecht is. De martelingen zijn origineel, met veel bloed, maar daar moet je echt van houden. Ik vond het eerder lachwekkend. De MTV-montage, waarbij stukjes versneld afgespeeld worden, is onnodig, maar was ook al aanwezig bij de vorige delen (in mindere mate bij deel 1). Wat nu juist ontbreekt bij dit deel is de spanning en een goed verhaal. Waar de vorige delen aan het einde wisten te verassen met een onverwachte plotwending, is het einde hier niets bijzonders. Bovendien ontbreekt de spanning totaal doordat je totaal niet meeleeft met de personages (waar er daarnaast veel te veel van zijn). Het claustrofobische gevoel uit het eerste deel is ook volledig weg.

2/10

(Saw 1: 8,5/10; Saw 2: 6,5/10; Saw 3: 6/10)