The Kite Runner (2007)

There is a way to be good again.

The Kite Runner is een geslaagde en gelaagde boekverfilming, maar desondanks is de lading van de precaire Afghaanse situatie tekortgedaan.
play

7,0 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • China
128 Min Verenigde Staten

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

Alt titel
De vliegeraar
Regie
Marc Forster
Cast
Shaun Toub, Homayoun Ershadi, Mustafa Haidari, Khalid Abdalla, Atossa Leoni, Sayed Jafar Masihullah Gharibzada, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmoodzada, Mohamad Nabi Attai, Elham Ehsas, Tamim Nawabi, Bahram Ehsas, Mir Mahmood Shah Hashimi, Mohamad Nadir Sarwari, Nabi Tanha.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 73.276.047
Release
14.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Forster | Cast: Khalid Abdalla (Amir), Shaun Toub (Rahim), KahnZekeria Ebrahimi (Young Amir), Ahmad Khan Mahmidzada (Young Hassan) | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2007

Het boekfenomeen De Vliegeraar raast nog steeds de wereld over en de onvermijdelijke verfilming was op voorhand al beladen. Dat schrijver Khaled Hosseini’s zeer mooie verhaal over vriendschap en boetedoening de moeite waard is, staat buiten kijf, maar de film had meer waardering gekregen als op daadkrachtiger wijze de belangwekkende knelpunten uit het boek waren uitgedragen.

Vóór de Russische inval in Afghanistan aan het eind van de jaren zeventig was het land van duizend schitterende zonnen een cultureel rijke plek en in relatieve bloei. Dat beeld draagt The Kite Runner in de eerste akte met verve uit, beter dan de gemiddelde Hollywoodfilm over het Verre Oosten. Dit stelt tevreden: regisseur Marc Forster is er in ieder geval in geslaagd een enigszins genuanceerd beeld te scheppen van een land dat tamelijk ongrijpbaar blijft voor een ongeïnformeerde buitenstaander. Ook de universelere thema’s uit het origineel, de vriendschap tussen de rijkeluiszoon Amir en zijn bediende Hassan, zijn intact gebleven en er wordt goed geacteerd door twee jonge Afghanen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Zoxy

"...Ik heb eerst het boek gelezen, daarna de film. Het boek was heel goed, maar als je daarna de film ga......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Kite Runner

acties