National Treasure: Book of Secrets

Reviews (2)

Olrik

Avatar

National Treasure was een erg vermakelijke avonturenfilm, maar valt dat ook te zeggen over Book of Secrets?
Op zich is Book of Secrets een aardig vervolg met erg leuke momenten en heel wat intressante feiten, maar soms ergerde ik me aan overbodige humor dat me op een gegeven moment wel een beetje begon te irriteren.
Het is een leuke film om een keertje te bekijken, maar om de film nou snel weer te willen zien absoluut niet.

6,5 / 10

jaime91

Avatar

Aardig vervolg op een ontzettend leuke avonturenfilm maar jammer genoeg is dit vervolg niet zo goed en vermakelijk als deel 1. De komedie is wel weer ontzettend goed, en niet alleen Justin Bartha is opnieuw ontzettend komisch,Nicolas Cage was in een aantal scenes ook best grappig. Bij deel 1 was vooral de wisselwerking tussen Bartha,Cage en Diane Kruger heel leuk alleen hier bewijst Cage dat hij van zichzelf ook best komisch is. Ook Ed Harris is goed als slechterik alleen werd ik hier gewoon niet zo door vermaakt als bij deel 1.

Zo vind ik het bijvoorbeeld vreemd dat ze door een schat te zoeken de onschuld van Thomas Gates kunnen bewijzen. Het is logisch dat dit vervolg wederom om een schat gaat alleen vond ik de jacht op de schat in deel 1 veel logischer. Dit keer zijn het gewoon 2 bij elkaar geraapte dingen. De onschuld bewijzen van Cage zijn voorouder en de zoektocht naar een schat en dit klopt gewoon niet echt. Ook vind ik het jammer dat er geen heist scene in dit vervolg zit.

Ik vind de film ook wat gehaast en krijg gewoon niet die voldoening die ik bij de eerste wel had. Zo zijn ze maar 5 minuten in Parijs en binnen die minuten vinden ze een clue en lossen ze hem ook meteen op. Om daarna door te gaan naar Londen waar ze precies 15 minuten zijn waarvan 5 minuten voor het zoeken naar een clue. En zonder te spoilen maar het einde voelde ook veel te gehaast aan. En zoals ik al zei, op het eind van deel 1 had ik echt het gevoel van voldoening, nu voelde het allemaal wat incompleet alsof er nog wat moest komen maar dat kwam er niet. En dat terwijl de film toch al 2 uur bezig was.

Sorry maar ik kan het niet echt goed uitleggen, ik had gewoon niet dat fijne gevoel wat ik bij de eerste had. Dit vervolg heeft mijn verwachtingen dus niet voldaan,maar het is ook absoluut geen slechte film. Hij is gewoon wel oke meer niet.