AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

This Christmas there will be no peace on Earth.

Prachtig vormgegeven, maar dat is ook alles.
play

4,0 details

  • 94 Min
  • Actie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Vervolg op Alien vs Predator, waarin een kruising tussen de twee buitenaardse rassen een slachtpartij aanricht in een klein dorpje in Colorado. Aan de inwoners van het stadje de taak om de wapens op te pakken en zich te verdedigen.

Regie
Colin Strause
Greg Strause
Cast
John Ortiz, Robert Joy, Ian Whyte, Chelah Horsdal, Johnny Lewis, Sam Trammell, David Paetkau, Kristen Hager, Reiko Aylesworth, Steven Pasquale, Ariel Gade, Tom Woodruff Jr., Matt Ward, Michal Suchánek, Meshach Peters.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 41.797.066
Release
25.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Colin & Greg Strause | Cast: Steven Pasquale (Dallas), Johnny Lewis (Ricky), Reiko Aylesworth (Kelly O’Brien)e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2007

Godzijdank werd Paul W.S. Anderson na zijn zeer teleurstellende Alien vs. Predator niet gevraagd om ook dit tweede deel te regisseren. Nadat bekend werd gemaakt dat er een nieuwe Alien vs. Predator gemaakt zou worden, was dat in ieder geval al een flinke geruststelling. De aanstelling van de broertjes Strause, die de visuele effecten verzorgden voor films als Titanic, The Day After Tomorrow, Syriana en 300, deed echter wel vrezen voor een nieuwe overdaad aan lelijke digitale buitenaardse wezens. Het visuele aspect is echter precies datgene waar de film zijn drie sterren mee verdient: Aliens vs. Predator 2 is duister en bloederig.

De ooit zo fantasievol door de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger ontworpen aliens zien er namelijk precies uit zoals ze eruit horen te zien: eng, druipend en dampend. Maar ook de predators zijn fantastisch niet-digitaal vormgegeven. Beide monstersoorten zijn eindelijk echt: echte monsters gemaakt van echte rubberen pakken met daarin echte mensen. Dat blijkt meteen in de eerste scènes al een heel fijn weerzien. In de scène waarmee deze sequel opent wordt in een ruimteschip uit een overleden predator uit het eerste deel een alien geboren, de eerste van een ruim aantal ‘chestbusters’ die AvP2 bevolken. Dit buitenaards wezentje groeit na het neerstorten van het schip op aarde uit tot een hybride ‘predalien’ waar de vele fans van de serie en de strip angstig naar uitkeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem Nieuwsberichten

Laatste reacties

SeanDeNiro

"...Eigenlijk een magere 7 maar toch. En zeker geen 4,7 zoals nu. Dus een 10 om het gemiddelede wat op t......"

hansbeer

"...Opzich een goeie actiefilm, tussen aliens en Predator, wel effe teveel donkere scenes inderdaad, zod......"

BlauweBanaan

"...Ik vind de Aliens en Predators inmiddels zo'n uitgemolken onderwerp. Onlangs Predators gezien en die......"

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

acties