Één van de meest belabberde crossovers ooit verovert vanuit het niets Disney+

Één van de meest belabberde crossovers ooit verovert vanuit het niets Disney+

Hoort hij ook bij jouw favorieten?

Lang voordat het Marvel Cinematic Universe het gezicht van cinema voor altijd veranderde, werden crossover-films meestal gezien als een laatste redmiddel voor franchises die op sterven na dood waren.

Nadat twee van Hollywoods meest iconische schermmonsters (de Predator en de Xenomorph) individueel niet meer scoorden, kreeg Paul W.S. Anderson de taak om beiden tegenover elkaar te zetten.

En hoewel Alien vs. Predator (2004) natuurlijk geen klassieker was, leek deze uiteindelijk bijna op The Godfather vergeleken met het afgrijselijke tweede deel Aliens vs. Predator: Requiem (2007).

Het was het regiedebuut van de gebroeders Strause, maar met meer geweld, meer bloed en de halve film in het donker kwam de gemiddelde Rotten Tomatoes-score uit op een dramatische 21%.

Zowel de Predator als de Xenomorph gingen in winterslaap tot hun revivals in 2010 en 2012, maar op Disney+ is hun laatste ontmoeting onlangs compleet onverwachts in de Top-20 van 'meest bekeken titels' terechtgekomen. Dit meldt FlixPatrol.

Dit zijn waarschijnlijk nietsvermoedende kijkers die de film nog niet kennen en puur afgaan op de trailer. Ze zijn dus gewaarschuwd!

NieuwsFilm

meest populair