AVP: Alien vs. Predator (2004)

Whoever wins... We lose.

Boordevol keiharde en mooi gefilmde actiescènes.
play

4,8 details

 • 101 Min
 • Actie
 • Avontuur
 • Horror
 • Sci-Fi
 • Thriller
 • Verenigde Staten
 • Canada
 • Duitsland
 • Tsjechië
 • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigde Staten

Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Antarctica om enkele pyramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de pyramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de pyramide eindelijk geopend werd: de Predators...

Regie
Paul W.S. Anderson
Cast
Ewen Bremner, Lance Henriksen, Raoul Bova, Tommy Flanagan, Sanaa Lathan, Colin Salmon, Sam Troughton, Carsten Norgaard, Jan Pavel Filipensky, Kieran Bew, Petr Jákl, Agathe De La Boulaye, Carsten Voigt, Joseph Rye, Pavel Bezdek, Carsten Voigt.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 171.183.863
Release
13.08.2004
Release NL
28.10.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Sanaa Lathan (Alexa Woods), Raoul Bova (Sebastian de Rosa), Lance Henriksen (Charles Bishop Weyland), e.a.

Na het opzetten van een populaire franchise is de tijd rijp om de hoofdfiguren uit verschillende series tegenover elkaar te zetten, zodat zij elkaar kunnen aftroeven. Deze trend is gemeengoed in de comicwereld; nu is hij ook niet meer te stoppen in Hollywood. Als je naar Alien vs. Predator kijkt, lijkt het alsof de maker simpelweg twee coole karakters heeft uitgekozen en daar een verhaal omheen heeft bedacht om zo een gegarandeerde kraker te maken. En kraken doet de film!

De film begint met het shot van een vrouwelijke ‘cliffhanger’, Alexa Woods, die een telefoontje krijgt – Mission: Impossible 2 anyone? Meteen wordt al duidelijk dat originaliteit niet de hoogste prioriteit heeft. Anderzijds wordt er wel al een stoere toon gezet, die de hele film blijft voortduren. Woods is een avontuurlijke extreme sports-babe, die door een rijke zakenman gevraagd wordt om een groep wetenschappers te leiden op een missie naar Antarctica. Daar aangekomen vinden ze diep onder het ijs een wonderschone piramide. Wat op het eerste gezicht de vondst van hun leven lijkt, blijkt het jachtgebied van de Predators, die daar jagen op de ultieme prooi: de Aliens…

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

AVP: Alien vs. Predator Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=UnknowB]Ja zeg :P Ik heb hier toevallig enkel Predator (1987) en AVP liggen van m'n ouders :......"

Secret1994goesFilm

"...[quote=Frietgezicht]Denk het niet,Alien is ver in de toekomst en uberhaubt is die serie noemen alsof......"

Frietgezicht

"...[quote=UnknowB]De Alien serrie? Ik denk toch dat ie zich voor deze film afspelen :)[/quote] Denk......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

AVP: Alien vs. Predator

acties