POLL: Alien vs Predator

POLL: Alien vs Predator

Welke van de twee grote buitenaardse tegenstanders is jouw favoriet?

Twee zeer geliefde buitenaardse tegenstanders zijn de Aliens en de Predators. Ze debuteerden alweer een flink aantal jaar geleden en namen het tussendoor zelfs tegen elkaar op. In de POLL van deze week de simpele vraag: welke van de twee is jouw favoriet?

De eerste film met een Alien a.k.a. de Xenomorph verscheen in 1979 en kwam van de hand van Ridley Scott. Alien met onder meer Sigourney Weavers Ellen Ripley werd een groot succes en er volgden maar liefst drie vervolgen, waarvan ook James Camerons Aliens (1986) erg goed werd ontvangen. In 2012 verscheen Scotts prequel Prometheus en in 2017 moet hierop het vervolg Alien: Covenant verschijnen. Daarna moet Neill Blomkamps Alien 5 op het witte doek verschijnen.

De Predator, ook bekend onder de namen Yautja en Hish-Qu-Ten, debuteerde in John McTiernans Predator uit 1987. De film met Arnold Schwarzeneggers Major Alan "Dutch" Schaefer wist ook de nodige indruk te maken. Er volgde snel een vervolg en na de Alien v Predator-crossovers verscheen er een derde deel, Predators (2010). Voor 2018 staat Shane Blacks The Predator gepland.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair