Predators (2010)

Fear is Reborn

Een zeer aardig vervolg op Predator en Predator 2, waarin de mens wederom wordt opgejaagd door een mysterieus wezen.
play

5,9 details

  • 106 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Predators speelt zich af op de jungle-achtige thuisplaneet van deze geduchte jagers. Op de planeet huist ook een Mega-Predator die elk jaar een groep van de gevaarlijkste individuen van de planeet aarde ontvoerd, om ze vervolgens als prooi vrij te laten in de dodelijke jungle van de Predator-thuisplaneet. De groep moet vervolgens zien te overleven in de wildernis terwijl ze wanhopig proberen uit te vinden wat er met hen is gebeurd en door wie/wat ze worden opgejaagd.

Regie
Nimród Antal
Cast
Danny Trejo, Laurence Fishburne, Adrien Brody, Mahershalalhashbaz Ali, Walton Goggins, Topher Grace, Alice Braga, Oleg Taktarov, Derek Mears, Brian Steele, Louis Ozawa Changchien, Carey Jones.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 126.248.813
Release
06.07.2010
Release NL
29.07.2010
Release DVD
07.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Nimrod Antal | Cast: Adrien Brody (Royce), Alice Braga (Isabelle), Topher Grace (Edwin), Walton Goggins (Stans), Danny Trejo (Cuchillo) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

In 1987 maakte John McTiernan (Die Hard) de van het machismo druipende actiethriller Predator. Hierin werd een team Amerikaanse militairen – onder leiding van Arnold Schwarzenegger – in de Zuid-Amerikaanse jungle opgejaagd en uitgemoord door een buitenaards wezen. Drie jaar later maakte een soortgenoot amok in een door bendeoorlogen geteisterd Los Angeles en bestreed Danny “I'm too old for this shit” Glover hem. Predators volgt nu op die twee films, en negeert de veel verguisde Alien vs. Predator films. Het niveau van het origineel wordt niet gehaald, maar dit nieuwe vervolg kan zich best meten met de tweede film uit 1990 en is eigenlijk zelfs een slag beter.

In 1994 werd Robert Rodriguez – toen net in Hollywood na zijn Mexicaanse debuut El Mariachi – gevraagd om een tweede vervolg te schrijven. Het script dat hij schreef bleef echter vijftien jaar op de plank liggen. Twee debuterende schrijvers bewerkten dat in 2009 tot het uiteindelijke script van Predators, en Rodriguez nam de rol van producent op zich. Ondanks de initiële geruchten regisseerde hij de film ook niet, dat liet hij over aan de Hongaarse Amerikaan Nimrod Antal – nog het meest bekend van Vacancy. De gebruikelijke flair van Rodriguez is dan ook niet echt in de film terug te zien, of het moet de aanwezigheid van Danny Trejo zijn. Ondanks dat Antal een vermakelijke film aflevert blijft toch het gevoel knagen dat Rodriguez zelf een betere film had gemaakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (35)

Predators Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Goede actiefilm en ik heb de vorige delen nog niet bekeken dus ga ook niet vergelijken. Brody speelt......"

B@chelor

"...Ik vond 'm net niet; een mager zesje krijgt ie...."

leidenaar

"...Misschien was deze film te moeilijk te begrijpen voor je. Enne de originele Predator is beter,maa......"

Predators

acties