Hoe gaaf had het 'Predators'-vervolg geweest?

De Predators-film uit 2010 moest meer films lanceren.

In 2018 verscheen nog het wisselend ontvangen The Predator van regisseur Shane Black en deze wist de franchise geen nieuw leven in te blazen met een nieuwe reeks films. Ook Predators uit 2010 van regisseur Nimród Antal lukte dit niet.

Die film met namen als Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins en Laurence Fishburne deed het financieel nog best aardig door met een budget van $40 miljoen zo'n $130 miljoen wereldwijd op te halen. Toch kwam er geen vervolg. In gesprek met AvPGalaxy gaf co-schrijver Alex Litvak details over de niet uitgevoerde plannen.

Die Hard in de ruimte
De film werd door Litvak gepitcht als "Die Hard op een Predator-schip." Brody moest terugkeren als huurling Royce en Braga als scherpschutter Isabelle en de film zou de draad logischerwijs oppakken na de eerste film. In de film leven ze nog steeds op de planeet van de Predators en redden ze regelmatig soldaten die gedropt worden op de planeet.

Samen met heel wat andere personages zouden ze een plan bedenken om te ontsnappen van de planeet. Ze zouden zich gevangen laten nemen door Super Predators en vervolgens hun schip infiltreren en aan de Yautja te ontsnappen. Op het schip zou een gevecht plaatsvinden met de Predators en andere wezens, door Litvak omschreven als een "buitenaardse dierentuin".

Link met Alien-franchise
Uiteindelijk moest de film ook nog de Predator-franchise (opnieuw) koppelen aan de Alien-franchise. Aan het einde van de film zou het schip landen en zou het al 300 jaar later op de aarde zijn. De Space [Colonial] Marines uit de Alien-films zouden vervolgens het schip betreden.

NieuwsFilm

meest populair