Het beste plot voor een derde 'Alien vs. Predator'-film is gevonden

Het beste plot voor een derde 'Alien vs. Predator'-film is gevonden

Mocht de reboot ooit nog komen, dan zijn de grondbeginselen tenminste al gelegd.

Vanaf volgend jaar is het alweer twintig jaar geleden sinds de Predators en Xenomorphs het voor het eerst tegen elkaar opnamen in Alien vs. Predator van regisseur Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Event Horizon).

Ondertussen behoort 20th Century Studios, voorheen 20th Century Fox genaamd, al enige tijd officieel bij Disney. En met het recente succes van de Predator-prequel Prey van vorig jaar en de aankomende Alien film en serie van Hulu lijkt een samenkomst tussen beide franchises onvermijdelijk.

Comics
Ondanks dat beide franchises intussen al decennia lang lopen en nog geen enkel deel in beide filmreeksen het voorgaande in de weg heeft hoeven zitten, zou een uniek verhaal voor een nieuwe cross-over tussen Predators en Xenomorphs haalbaar moeten zijn.

Het lijkt alsof de juiste setting voor dit verhaal zichzelf al heeft onthuld. Buiten de films zijn er namelijk ook comics verschenen voor beide franchises, en de nieuwste comic Predator Vol. 2 #2 weet via nieuwe als al bestaande informatie uit de eerdere films een perfecte opzet te maken voor een reboot.

[LICHTE SPOILERS]

Predators
In de nieuwe uitgave volgen we een groep mensen die gestrand zijn op een Alien planeet vol met jagende Predators. Deze planeet lijkt daarbij veel weg hebben van de planeet uit de film Predators.

De comic volgt een relatief vergelijkbare opzet als de film uit 2010 maar geeft toch wat meer informatie prijs over de functie van deze planeet en hoe de mensen op deze planeet belanden.

Ontvoeren en trainen
De comic onthult dat de Predators, ieder keer als ze op aarde verschijnen, mensen ontvoeren en deze in een vorm van cryo slaap brengen voordat ze worden ontwaakt om te dienen als prooi.

In het verhaal van de comic komen de ontvoerden daarbij uit verschillende tijdsperiodes, aanduidende hoelang Predators mensen in deze slaap kunnen houden.

Eveneens geeft de uitgave prijs dat deze planeet niet zomaar een planeet is om voor sport te jagen, maar juist om jonge Predators te trainen om in het universum op gevaarlijkere vijanden te jagen. Mocht dit werkelijke het geval zijn, dan moet er op de planeet een Ovomorph kamer te vinden zijn.

Bloedritueel
De reden hierachter is een specifiek bloedritueel, welke al voorkwam in de eerste Alien vs. Predator film uit 2004. Dit ritueel is een belangrijk onderdeel binnen de Predator cultuur.

Het ritueel omvat dat een Predator zijn volwassen status moet verdienen door een succesvolle jacht te voltooien op een individuele Xenomorph of een broedplaats uit te roeien en uiteindelijk het symbool van hun clan te markeren met het bloed van de Xenomorph.

Perfecte opzet
Een scenario zoals in de comic wordt gepresenteerd zou dus een perfecte opzet zijn voor een cross-over tussen beide franchises. Een planeet met trainende Predators zou moeten uitmondden in dit bloedritueel, waardoor je kan zeggen dat de film Predators (2010) eigenlijk zeer dichtbij kwam.

En gezien de comic eigenlijk informatie uit de eerdere films aanvult, is de opzet voor een reboot dus al velen jaren geleden grotendeels opgezet. Van zo'n plot zou Disney op succesvolle wijze een nieuwe cross-over kunnen maken, hoewel dit in de nabije toekomst nog niet lijkt te gaan gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair