De nieuwe 'Alien': dit is wat we over de film weten

De nieuwe 'Alien': dit is wat we over de film weten

Er is al genoeg informatie beschikbaar om even op een rijtje te zetten.

De originele sciencefictionfilm Alien (1979) van regisseur Ridley Scott wist een enorme indruk achter te laten bij het publiek. Er volgden maar liefst vijf vervolgen en twee cross-overs met de Predator-franchise.

Met zowel een aangekondigde serie als een nieuwe film in de maak, beide voor de streamingdienst Hulu, is de Alien-franchise springlevend. Laten we voor de aankomende film op een rijtje zetten wat we al weten.

Ontwikkelingen
Het project werd begin 2022 aangekondigd door Hulu en zal net als de Predator-prequel Prey (2022) exclusief op de streamingdienst verschijnen, niet in de bioscoop. De nieuwe film komt van regisseur Fede Alvarez (Evil Dead) en op 9 maart begonnen officieel de opnames in Boedapest.

Het werd aangegeven dat dit vervolg geen directe aansluiting zal hebben op de originele films of de Prometheus-films. De film zou naar zeggen een pitch zijn geweest van Alvarez die Ridley Scott nog enkele jaren was bijgebleven. Ridley Scott zal zelf als producer verbonden zijn aan het project.

Romulus
Via een productielijst van de Film & Television Industry Alliance werd, samen met informatie over de productie (locaties, opnamedatum), ontdekt dat de titel voor het project Alien: Romulus zal zijn.

Een officiële titel is nog niet aangekondigd, dus dit zou eventueel ook een tijdelijke werktitel kunnen zijn. Vaak worden dit soort titels gebruikt als cryptische omschrijving van bijvoorbeeld het concept of het plot van een film.

Releasedatum en plot
Tot op heden is er nog geen releasedatum aangekondigd voor de film. Echter, opnames voor de film zijn begin vorige maand begonnen en dus kan er al een inschatting worden gemaakt dat het project ergens in het jaar 2024 sowieso zal moeten verschijnen.

Ook over het plot van de film is weinig tot niets bekend gemaakt. Wel is er bij de start van de opnames een korte synopsis vrijgegeven.

"Een groep jonge mensen op een verafgelegen planeet komen terecht in een confrontatie met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum."

Castleden
Bij de start van de opnames werd een castlijst vrijgeven, die op het moment bestaat uit namen als Cailee Spaeny (Mare of Easttown), David Jonsson (Industry), Archie Renaux (Shadow and Bone), Isabela Merced (Rosaline), Spike Fearn (The Batman) en Aileen Wu (Away from Home)

Een vrij jonge doch getalenteerde cast, en dus geen hoge Hollywood sterren zoals in eerdere films. Naar verluidt zal het personage van Cailee Spaeny een belangrijke protagonist worden in het verhaal van de film.

Hoe dan ook, het zal nog even duren voordat de film uiteindelijk de streamingdienst bereikt. Het valt echter wel te verwachten dat bijvoorbeeld eerste setfoto's binnenkort online zullen verschijnen.

Alien: Romulus zal dus hoogstwaarschijnlijk vanaf midden/eind 2024 te streamen zijn via Hulu in het buitenland en in Nederland via Disney Plus.

NieuwsFilm

meest populair