Jumper (2008)

anywhere is possible.

Wat zou jij doen, als je kon teleporteren?
play

5,0 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
88 Min Verenigde Staten

Science-fiction thriller waarin Hayden Christensen zichzelf kan teleporteren - hij ontdekt dat er meer zijn zoals hij en dat er ook gezworen vijanden bestaan..

Regie
Doug Liman
Cast
Samuel L. Jackson, Kristen Stewart, Diane Lane, Jamie Bell, Hayden Christensen, Michael Rooker, AnnaSophia Robb, Max Thieriot, Rachel Bilson, Jesse James, Tom Hulce, Barbara Garrick, Teddy Dunn, Michael Winther, Massimiliano Pazzaglia.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 222.231.186
Release
10.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Doug Liman | Cast: Hayden Christensen (David Rice), Jamie Bell (Griffin), Samuel L. Jackson (Roland), Rachel Bilson (Millie) | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2008

Wat zou jíj doen als je jezelf kon teleporteren naar een willekeurige plek op aarde? Het grote succes van Jumper is dat het een redelijk antwoord geeft op deze vraag. Hoofdpersoon David ontdekt zijn gave als hij als kind door het ijs zakt en opeens op een onverwachte plek belandt. Wat hij ermee doet? Hij rent weg van huis. En omdat je daarvoor geld nodig hebt, berooft hij een bank. Dat dit gebeurt zonder de kluisdeur open te maken blijft natuurlijk niet onopgemerkt

Acht jaar later is David een heuse playboy met een luxe appartement vol foto’s van plekken die hij kan bezoeken, ‘jumpsites’ genaamd. Eventjes surfen in de Stille Oceaan, zonnen op het hoofd van de Sfinx van Gizeh of ‘s avond naar de pub in Londen. De tagline is “overal is mogelijk” en David maakt er volop gebruik van. Wat hij niet weet is dat er meer jumpers zijn en dat er al eeuwen een oorlog woedt tussen hen en de zogenaamde Paladijnen die jumpers vangen met behulp van elektriciteit en hen vervolgens doden. De Paladijnen zijn intrinsiek slecht: hun organisatie gaat ook achter de familie en vrienden van de jumpers aan, en veroordeelt hen tot een eenzaam, opgejaagd bestaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Jumper Nieuwsberichten

Laatste reacties

Swoopp

"...Leuke film, heb hem meerdere malen gezien. Leuke actie en best origineel (die bus op het eide, waan......"

Joop90

"...Ik vond dit nog niet zo een slechte film, maar ik had op voorhand ook niet veel verwacht. Het verhaa......"

Rinskesmiles

"...Hoi Hoezo was het acteren vreselijk??? Ik vond het harstikke goed!!!!!!!! bye..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jumper

acties