6,7 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Frankrijk
85 Min Frankrijk

Zomer in een nieuwe buitenwijk van Parijs. Niets te doen buiten naar het plafond staren. Marie, Anne en Floriane zijn 15. Hun wegen kruisen elkaar in de gangen van het plaatselijke zwembad, waar liefde en de pijn van het verlangen voor de eerste de kop opsteken, wat hen dichter bij elkaar brengt en tegelijk verder uit elkaar drijft.

Alt titel
Water Lilies
Regie
Céline Sciamma
Cast
Adele Haenel, Alice de Lencquesaing, Pauline Acquart, Christophe Van de Velde, Christelle Baras, Marie Gili-Pierre, Louise Blachère, Barbara Renard, Yvonne Villemaire, Warren Jacquin, Claire Pierrat, Esther Sironneau, Jérémie Steib.
Release
17.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Céline Sciamma | Cast: Pauline Acquart (Marie), Louise Blanchère (Anne), Adele Haenel (Floriane) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2007

Of je nou mooi bent of onaantrekkelijk. Of je nou veel vrouwelijke kenmerken hebt ontwikkeld of niet. Of je nou veel vriendinnen hebt of op jezelf bent. Of je nou verliefd bent op een jongen of op een meisje, of juist door vele anderen wordt begeerd: het is niet makkelijk om een meisje van vijftien te zijn. Het is misschien niet een heel originele gedachte: er zijn talloze films over hoe zwaar tieners het wel niet (denken te) hebben, over populariteit en/of gebrek daaraan, over ontluikende seksualiteit. Naissance Des Pieuvres is echter een prachtige toevoeging aan het genre.

Floriane is het mooie meisje, aanvoerster van de synchroonzwemsters, gewild door alle jongens en gehaat door alle meisjes. Anne is het mollige meisje dat onzeker is over haar uiterlijk en terugvalt op kinderlijke gewoontes, maar ook onhandig doch vasthoudend het vriendje van Floriane probeert te verleiden. En het derde meisje, Marie, dat nog het lichaam heeft van een kind? Zij is gefascineerd door Floriane en probeert dichter bij haar te komen. Marie en Anne zijn beste vriendinnen, maar door hun verschillende verlangens groeien ze langzaam uit elkaar. Zo cirkelen de drie meisjes om elkaar heen. Ouders blijven buiten beeld, leraren krijgen we ook niet te zien, zelfs de jongens zijn niet zo belangrijk. Het gaat alleen om deze meisjes en hun belevingswereld.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Naissance des pieuvres

acties