I'm Not There. (2007)

All I Can Do Is Be Me Whoever That Is

Een organisch geheel, dat meer inzicht geeft in de kameleontische Dylan dan een conventionele biopic ooit zou kunnen doen.
play

7,1 details

  • 135 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Canada
135 Min Verenigde Staten

I’M NOT THERE is een reis door het leven van Bob Dylan.Zes acteurs incarneren Bob Dylan als een caleidoscoop van wisselende personages en samen vormen ze een beeld van dit Amerikaanse Icoon. Dylan is te zien als dichter, profeet, misdadiger, bedrieger, acteur en muzikant. De verschillende identiteiten vormen samen een intrigerend levensverhaal, dat net zo bewogen is als het tijdperk dat het geïnspireerd heeft.

Alt titel
I am not There, Bob Dylan-biopic
Regie
Todd Haynes
Cast
Richard Gere, Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Ben Whishaw, Kris Kristofferson, Larry Day, Tyrone Benskin, Marcus Carl Franklin, Roc LaFortune, Don Francks, Richie Havens, Pierre-Alexandre Fortin, Brian R.C. Wilmes, Paul Cagelet.
Release
31.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Haynes | Cast: Cate Blanchett (Jude Quinn), Heath Ledger (Robbie Clark), Ben Whishaw (Arthur Rimbaud), Christian Bale (Jack Rollins/Pastor John), Marcus Carl Franklin (Woodie Guthrie), Richard Gere (Billy The Kid) e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2007

“The sun isn’t yellow, it’s chicken” is een citaat uit Bob Dylans ‘Tombstone Blues’. Deze regel tekst is op heel wat verschillende manieren te interpreteren en die interpretaties werpen weer (mogelijk filosofische) vragen op over de werkelijke betekenis en bedoeling van Dylan. Maar het is geen vereiste om de schoonheid en humor van deze poëtische zin te zien. Ook zonder de achterliggende gedachtes is het een prachtige frase. Datzelfde geldt voor I’m Not There, Todd Haynes nieuwste film over Bob Dylans leven, persoon en werk op een manier zoals je die nog nooit zag. Een uiterst origineel kunstwerk van de hoogste orde. Toegankelijk voor filmliefhebbers zonder kennis van Dylan en onmisbaar voor zijn fans.

Bob Dylan is een ongrijpbaar fenomeen, die definities en hokjes altijd slim uit de weg is gegaan. Elke keer dat hij ergens op vastgepind werd ontkende hij in alle toonaarden en ging hij weer iets anders doen. Het beste voorbeeld is zijn beslissing om halverwege de jaren zestig de elektrische gitaar op te pakken om het juk van de akoestische folkmuziek en de daaraan verbonden reputatie als ‘stem van het volk’ van zich af te werpen. Veel fans voelden zich verraden en keerden zich tegen hem. Het zou niet de laatste keer zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

I'm Not There. Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I'm Not There.

acties