Vratné lahve (2007)

6,8 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Tsjechië
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Tsjechië

Josef Tkaloun, een Tsjechische leraar, gaat met pensioen omdat hij geen plezier meer heeft in zijn werk. Hij heeft echter helemaal geen zin om elke dag thuis te zitten bij zijn vrouw Eliška en zoekt een nieuwe baan. Hij krijgt een baantje in de supermarkt als sorteerder van lege flessen. Zijn energie en humor maken hem al vlug heel populair bij zijn collega's en klanten, maar Eliška voelt zich meer en meer buitengesloten uit zijn nieuwe leven. Terwijl hij anderen onopvallend helpt om een perfecte partner te vinden - ook zijn dochter Helenka - komt zijn eigen huwelijk onder druk te staan.

Alt titel
Empties
Regie
Jan Sverák
Cast
Jirí Machácek, Zdenek Sverák, Miroslav Táborský, Jan Vlasák, Pavel Landovský, Ondrej Vetchý, Tatiana Vilhelmová, Nella Boudová, Daniela Kolárová, Jan Budar, Martin Pechlát, Filip Renc, Jirí Schmitzer, Ladislav Smoljak, Alena Vránová, Vera Tichánková.
Release
08.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Svěrák | Cast: Zdeněk Svěrák (Josef Tkaloun), Daniela Kolárová (Eliska Tkalounová) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2007

Regisseur Jan Svěrák voltooit met Empties de derde film in zijn trilogie over leeftijd, liefde en leven. Zijn eerste twee films (Elementary School en Kolya) speelden zich af in respectievelijk de jeugd en de middelbare leeftijd. Empties maakt deze serie af met een verhaal over een oude man, gespeeld door de vader van de regisseur, die pas op zijn oude dag ondervindt waar het leven echt om draait.

Josef Tkaloun bereikt aan het begin van het verhaal het moment waarop hij afscheid moet nemen van de school waar hij lesgeeft: hij heeft er geen zin meer in en het werk daagt hem niet meer uit. Omdat thuiszitten bij zijn vrouw Eliska hem geen voldoening schenkt, gaat hij op zoek naar een nieuwe baan. Na wat mislukte pogingen komt hij terecht in een supermarkt, waar hij aan de slag gaat bij het inleverpunt voor lege flessen. Op zijn nieuwe werkplek ontmoet hij een aantal interessante personages, die allemaal hun eigen sores hebben. Josef vult zijn tijd met hulp bieden waar hij kan (meestal ongemerkt), maar merkt niet dat zijn huwelijk onder zijn bezigheden lijdt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vratné lahve

acties