[Rec]

[Rec] (2007)

One Witness. One Camera

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Spannende horrorfilm met de klassieke schrikeffecten en een klassiek verhaal, wat ik al vaker gezien had maar me toch wist te vermaken. Wat ik hier ten eerste zo sterk aan vind is de hele cast, je ziet dat de Amerikaanse remake een hoop bekende namen heeft en bij een film als dit werkt dat gewoon niet. Juist doordat je de spaanse cast niet kent wordt je nog meer in het verhaal gezogen en raak je nog meer betrokken. Hoofdrolspeelster Manuela Velasco is een onwijs goede keus geweest, niet alleen omdat ze goed acteert maar ook omdat ze in het echt naast actrice presentatrice is. Wat ik ook slim vond was dat je de cameraman nooit in beeld ziet. Dit zorgt er namelijk voor dat je in zijn schoenen komt te staan en er echt middenin zit.

Zoals ik al zei de film bevat klassieke schrikmomenten, denk daarbij aan donkere gangen waarbij vanuit het niets ineens iemand opduikt je voelt aan alles dat er iets gaan komen en toch schrik je.

Echt een goede horror waarbij ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Moet er wel nog even bij zeggen dat hij qua tempo anders is dan andere found footage films. Deze doet wat meer denken aan een documentaire en heeft af en toe wat momenten waarbij het tempo wat teruggevoerd wordt. Dit heeft mij in principe niet gestoord omdat ik juist tijdens die momenten weer een schrikmoment verwachte, ik zat dus nogmaals constant in spanning totdat er weer wat gebeurde. Hij heeft in ieder geval een ander tempo dan Cloverfield bijvoorbeeld.

Heb tot slot ook nog wat minpunten. Ik vond hem vrij kort, hij duurt namelijk net iets langer dan een uur, dit had van mij wel wat langer gemogen. Ook is het gebruik van de camera tof alleen heb ik dit vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende tijdsprongen, het terugspoelen en het geluid wat soms wegvalt. of op het eind het gebruik van de night vision lens in het donker.

puckb96

Avatar

[Rec] is een Spaanse film wat je kan vergelijken met de style van Cloverfield en in [Rec] een jonge reporter en haar cameraman die terechtkomen in een soort huis met een infectie. Je kent het verhaal waarschijnlijk wel, het is niet echt origineel. Maar het was wel heel erg eng!!! En zeer goed gedaan ook. Trouwens de titel even: [Rec] is het gene wat je in de camera ziet als je iets opneemt.

Het acteerwerk was te gek. Het was zeer realistisch. Het was zeer creepy. Maar je moet de film kijken, vooral om het einde. Het is gewoon zo freaky. :Y

Oke, slecht nieuws: de film heeft ook een Amerikaanse remake: quarantine. Deze film moet je niet kijken of keek [Rec] in ieder geval eerder. Die wordt gewoon gemaakt om het geld, oke?

Kortom: [Rec] is een zeer enge film. Geweldig acteerwerk. Probeert het in ieder geval te kijken voordat je Quarantine kijkt. Smiley face