[Rec]

[Rec] (2007)

One Witness. One Camera

De engste en beste horrorfilm van dit decennium.
play

7,4 details

  • 85 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Spanje
85 Min Spanje

Een televisieploeg maakt een reportage over het werk van de plaatselijke brandweer. Wanneer het korps ’s nachts uitrukt om een oudere dame uit haar appartement te bevrijden volgt de camera elke stap. In eerste instantie is het onduidelijk wat er aan de hand is, maar al snel blijkt dat ze in een ware hel terecht zijn gekomen. Brandweer en televisieploeg worden geconfronteerd met duivelse taferelen.

Regie
Jaume Balagueró
Paco Plaza
Cast
Vicente Gil, Manuela Velasco, Carlos Lasarte, Ferran Terraza, Jorge Serrano, Pablo Rosso, David Vert, Martha Carbonell, Carlos Vicente, María Teresa Ortega, Manuel Bronchud, Akemi Goto, Chen Min Kao, Maria Lanau, Claudia Font.
Budget
$ 1.500.000
Opbrengst
$ 32.492.948
Release
23.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Balagueró & Paco Plaza | Cast: Manuela Velasco (Ángela), Pablo Rosso (Marcos), Ferran Terraza (Manu) e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2007

Waarom kijken we naar enge films? Wat is er zo fijn aan bang zijn? Gevaar kan bij de meeste mensen een adrenalinerush veroorzaken. Als je een film daadwerkelijk eng vindt, kan deze dienstdoen als gevaar. Dit gesimuleerde gevaar kan dus dergelijke positieve lichamelijke effecten van angst veroorzaken, zonder dat daar de negatieve aspecten bij komen kijken. Een enge film is in principe een veilige rit, maar wel eentje die een rush veroorzaakt. Horrorfilm [REC] is zo’n rit, de beste en engste van de afgelopen jaren zelfs.

De film zit heel simpel in elkaar. Reporter Ángela en haar cameraman Pablo moeten voor het televisieprogramma Terwijl de Stad Slaapt een reportage maken over een lokaal brandweerstation in Barcelona. Dit lijkt een saaie routineklus te worden, met als spannendste gebeurtenis een oude dame die opgesloten zit in haar appartement. Maar er gebeuren opeens heel verontrustende dingen in dat appartement, het gebouw wordt van buitenaf afgesloten en de inwoners, de brandweermannen, de reporters en twee inmiddels gearriveerde politiemannen kunnen nergens meer heen. Dan breekt de hel pas echt los…

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

[Rec] Nieuwsberichten