Silk (2007)

Love knows no borders

5,0 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
  • Frankrijk
  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan
107 Min Canada

Hervé Joncour’s toewijding aan zijn mooie jonge vrouw Hélène wordt zwaar op de proef gesteld wanneer hij een aantal gevaarlijke handelsreizen moet maken om zijdewormen te bemachtigen die zijn dorp kunnen redden van de ondergang. Hervé slaagt erin enorme rijkdom uit Japan mee naar huis te nemen, maar bij elke reis raakt hij meer en meer verscheurd tussen zijn liefde voor Hélène en zijn groeiende obsessie voor de concubine van een Japanse baron. Zonder dezelfde taal te spreken communiceren de twee geliefden met elkaar door middel van brieven totdat oorlog roet in het eten gooit. Hun onmogelijke liefde houdt echter stand, en Hélène begint langzaam maar zeker achterdochtig te worden.

Regie
François Girard
Cast
Keira Knightley, Alfred Molina, Michael Pitt, Kenneth Welsh, Carlo Cecchi, Toni Bertorelli, Marc Fiorini, Martha Burns, Tony Vogel, Sei Ashina, Toru Tezuka, Michael Golding, Chiara Stampone, Hiroya Morita, Leslie Csuth.
Budget
$ 20.000.000
Release
14.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: François Girard | Cast: Michael Pitt (Hervé Joncour), Keira Knightley (Hélène Joncour), Alfred Molina (Balbadiou), Kôji Yakusho (Hara Jubei) | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2007

In een epos waarin de complexiteit van zijde als metaforisch beeld voor de liefde wordt gebruikt, speelt de dialoog de tweede viool. Filmmaker François Girard heeft er voor gekozen om de thematiek in Silk voor een groot deel te visualiseren aan de hand van schilderijachtige beelden en non-verbaal spel. De film is een visuele bewerking van de gelijknamige roman van Allesandro Baricco en is voor een groot deel gesitueerd in een Frans dorpje in de negentiende eeuw waar de gedreven Baldabiou (Alfred Molina) het plan vat om een aantal zijdespinnerijen op te zetten. Als een mysterieuze ziekte de rupsindustrie treft, krijgt Hervé (Michael Pitt) van Baldabiou de opdracht om naar Japan te reizen voor de inkoop van gezonde rupseneitjes. Hervé laat noodgedwongen zijn vrouw en grote liefde Hélène (Keira Knightley) achter en onderneemt een avontuurlijke reis naar het Verre Oosten waar hij in de ban raakt van een mysterieuze concubine.

Als Hervé op reis gaat, neemt de film ons mee door een symfonie van prachtige landschappen en adembenemende natuurarchitectuur. Aangekomen in het Japanse dorpje van bestemming wordt de passie tussen Hervé en de concubine vanwege de taalbarrière nooit uitgesproken, maar vormgegeven door het kruisen van blikken en dubbelzinnige lichaamsbewegingen. De sensualiteit waarmee dit gepaard gaat, versterkt de magie van de beelden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Silk

acties