El orfanato (2007)

No secret stays locked away forever

Sterk horrordrama dat met stijl en klasse is gefilmd.
play

7,4 details

 • 105 Min
 • Drama
 • Mystery
 • Thriller
 • Spanje
105 Min Spanje

Laura heeft de gelukkigste jaren van haar jeugd doorgebracht in een weeshuis samen met kinderen die zij beschouwde als haar eigen broertjes en zusjes. Dertig jaar later keert zesamen met haar man, Carlos, en hun 7-jarige zoon Simon terug met de droom om het weeshuis te heropenen als een huis voor gehandicapte kinderen.Het weeshuis en de mysterieuze omgeving prikkelen de verbeelding van de kleine Simon, waardoor hij helemaal op gaat in een web van verhalen en niet zulke onschuldige spelletjes. Carlos wil niets hebben van de ‘spelletjes’ van Simon en denkt dat hij slechts om aandacht vraagt. Maar Laura laat zich meeslepen in het universum van Simon en komt erachter dat in het weeshuis een zorgvuldig bewaard geheim schuil gaat.

Regie
J.A. Bayona
Cast
Geraldine Chaplin, Belén Rueda, Mabel Rivera, Fernando Cayo, Roger Príncep, Edgar Vivar, Andrés Gertrúdix, Carla Gordillo, Óscar Casas, Óscar Lara, Mireia Renau, Montserrat Carulla, Alejandro Camps, Georgina Avellaneda, Carmen López.
Opbrengst
$ 44.000.000
Release
11.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Juan Antonio Bayona | Cast: Belén Rueda (Laura), Fernando Cayo (Carlos), Roger Príncep (Simón), Geraldine Chaplin (Aurora) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2007

Op het afgelopen AFFF (Amsterdam Fantastic Film Festival) draaide een aantal bijzonder goede horrorfilms waardoor productiejaar 2007 te boek zal komen te staan als een goed jaar voor dit genre. Het beste trio van het festival bestond uit één Franse film en twee Spaanse. Het Franse À L’Intérieur was een angstaanjagende aanslag op de zintuigen en het gevoel en het Spaanse REC een les in effectiviteit. Een schande dat laatstgenoemde slechts in één bioscoop draait. Het eveneens Spaanse El Orfanato is dat lot gelukkig niet beschoren. Ook deze horrorfilm is een juweeltje, waarin voor de verandering het drama centraal staat en de horror ondersteunt.

Laura woonde ooit als klein meisje in een weeshuis en werd als enige van haar medeweesjes geadopteerd. Eenmaal volwassen en zelf adoptiemoeder van de 8-jarige Simon, koopt ze het inmiddels leegstaande weeshuis en knapt het op om er weer een weeshuis van te maken. Simón weet intussen noch dat hij geadopteerd is, noch dat hij drager is van het hiv-virus. Het arme joch is erg eenzaam in het nieuwe huis en ziet mede daardoor vele denkbeeldige vriendjes. Zijn die echter wel zo denkbeeldig? Op de open dag van het weeshuis verdwijnt Simon, na een fikse ruzie met zijn ouders nadat hij de twee grote geheimen over zichzelf heeft ontdekt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

El orfanato Nieuwsberichten

 • The Orphanage remake

  The Orphanage remake

  Bram de Groot,

  Arlington Road-regisseur aangesteld voor de Engelse versie van El orfanato.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Edwinem

"...Ik ben zelf totaal niet van de horrors (te schijterig) maar dit vond ik echt een gave film. Vooral......"

Lord Voldemort

"...Bij het zien van Del Toro's naam als regisseur was ik bang voor een semi-horrorfilm gericht op mains......"

El orfanato

acties