Fool's Gold (2008)

This February True Love Takes a Dive.

Met mooie plaatjes en zichtbare chemie tussen acteurs wordt het mysterie van een verloren Spaans schip vol schatten ontrafeld.
play

4,7 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Romantiek
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

De goedgehumeurde surfer Finn heeft in zijn zoektocht naar een Spaanse schat alles naar de haaien laten gaan: zijn huwelijk met Tess en zijn roestige, rammelende bergingsboot. Net wanneer Tess een nieuw leven is begonnen met een baan op het megajacht van de miljardair Nigel Honeycutt, ontdekt Finn de ultieme aanwijzing. Met zijn charmes weet Finn de tycoon en diens hippe dochter Gemma over te halen om mee op jacht te gaan naar de schat. Tegen beter weten in, laat Tess zich weer meeslepen. Maar ze zijn niet de enigen die de schat op het spoor zijn. Finns oude mentor Moe Fitch heeft het namelijk ook op de hoofdprijs voorzien....

Regie
Andy Tennant
Cast
Matthew McConaughey, Kevin Hart, Donald Sutherland, Kate Hudson, Ray Winstone, Ewen Bremner, Alexis Dziena, Adam LeFevre, Brian Hooks, Malcolm-Jamal Warner, David Roberts, Michael Mulheren, Elizabeth Connolly, Rohan Nichol, Roger Sciberras, Rohan Nichol.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 111.231.041
Release
08.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Tennant | Cast: Matthew McConaughey (Ben ‘Finn’ Finnegan), Kate Hudson (Tess Finnegan), Donald Sutherland (Nigel Honeycutt), Alexis Dziena (Gemma), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2008

Vermaak met een grote ‘V’ is wel besteed aan Andy Tennant, die met zijn nieuwste film wederom bewijst zich volledig thuis te voelen in het humorgenre. Want grappig is de film zonder meer en met een overvloed aan slapstickelementen biedt Fool’s Gold ons voldoende mogelijkheid weg te zinken in de prettige en gedachteloze sfeer van een exotisch avontuur.

Met gemak bedient Tennant zich van allerlei ingrediënten om het voor ons een aangename zit te laten zijn. De fotografie, zowel boven als onder het water, is aardig en het acteerwerk van het volledig op elkaar ingespeelde koppel Hudson – McConaughey (al eerder samen te zien in How to Lose a Guy in 10 Days) en de altijd natuurlijk en groots acterende Donald Sutherland (die zich gemakkelijk voor dit soort lichte kost laat casten) is onberispelijk. En door de aanwezigheid van de nodige actie en avontuurlijke elementen kent de film een consequent en ontspannen dobberend tempo. Je zou bijna vergeten dat er meer kan zijn dan lekker weer, mooie boten, voor de hand liggende plotschema’s en voorspelbare dialogen. Of het bezwaarlijk is? Geenszins, maar de film maakt dan ook geen aanspraak op de originaliteitprijs, of wat voor noemenswaardige prijs dan ook. Fool’s Gold mist verhaaltechnisch alle spanning of uitdaging, en je kunt als kijker ook niet anders dan meegaan in de enigszins oppervlakkige vertelling van een speurtocht naar een in 1715 vergaan Spaans schip vol koningsschatten, met een eveneens voorspelbaar resultaat. Eigenlijk valt er ook niet veel meer te vertellen over deze film dan wat er al staat, mits je niet tot in detail de inhoud zou willen weergeven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

notReal

"...Nee, natuurlijk is dit geen goede film. Maar naar het koppie van Kate Hudson kan ik best wel een uur......"

Edwinem

"..."yep, playstation"..."

film king

"...Slechte film. niks aan..."

Fool's Gold

acties