6,8 details

  • Komedie
  • Romantiek
  • Frankrijk
Frankrijk

Op een avond in Nantes ontmoet Émilie Gabriel. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar, maar hebben ieder een eigen leven, ook al zullen ze elkaar heel waarschijnlijk nooit meer terug zien. Hij zou haar graag willen kussen. Zij hem ook, maar een verhaal dat haar verteld werd, houdt haar tegen: het verhaal van een getrouwde vrouw en haar beste vriend, allebei verrast door de gevolgen van een kus. Een kus die zonder gevolgen had moeten blijven.

Regie
Emmanuel Mouret
Cast
Stefano Accorsi, Julie Gayet, Frédérique Bel, Virginie Ledoyen, Michaël Cohen, Emmanuel Mouret, Jacques Lafoly, Mélanie Maudran, Lucciana de Vogüe, Marie Madinier.
Release
06.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuel Mouret | Cast: Emmanuel Mouret (Nicolas), Virginie Ledoyen (Judith), Julie Gayet (Émilie), Michaël Cohen (Gabriel) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2007

Un Baiser, S’il Vous Plaît: “Mag ik een kus, alstublieft”? Het klinkt hopeloos ouderwets, niet alleen door het vousvoyeren, maar ook omdat er enkel om een simpele zoen wordt gevraagd. Deze film draait er daarentegen juist om dat een kus zeker niet ongevaarlijk is en dat een simpele zoen veel consequenties kan hebben. Zelfs voor beleefde, rationele, geciviliseerde Fransen. Daarom wil Émilie, een Franse vertegenwoordigster op zakenreis, geen afscheidskus geven aan Gabriel, de jongen met wie ze net een perfecte avond heeft doorgebracht. En om haar standpunt te verdedigen, vertelt ze hem een verhaal.

Het verhaal gaat over twee vrienden, Nicolas en Judith. Nicolas is een wiskundeleraar en single. Judith is onderzoekster en getrouwd. Nicolas wil zo snel mogelijk zijn seksuele behoeftes bevredigen omdat hij niet om die reden een nieuwe relatie wil beginnen. Hij overtuigt Judith ervan dat zij hem daarbij kan helpen. Het lijkt te werken en Nicolas krijgt een nieuwe vriendin, maar wat er tussen Judith en Nicolas is gebeurd, blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Un baiser s'il vous plaît

acties