The Fall (2006)

A Little Blessing In Disguise.

De mooie plaatjes en het prachtig naturel spelende hoofdrolspeelstertje ten spijt, is The Fall boven alles een ijdele film.
play

7,0 details

  • 117 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • India
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
117 Min India

In het ziekenhuis ontmoet een klein meisje met een gebroken sleutelbeen een bedlegerige man die haar een verhaal begint te vertellen. Naarmate het verhaal vordert komen werkelijkheid en fantasie samen.

Regie
Tarsem Singh
Cast
Lee Pace, Emil Hostina, Leo Bill, Sean Gilder, Grant Swanby, Justine Waddell, Kim Uylenbroek, Catinca Untaru, Robin Smith, Ronald France, Aiden Lithgow, Michael Huff, Marcus Wesley, Andrew Roussouw, Jeetu Verma.
Opbrengst
$ 3.648.572
Release
09.09.2006
Release DVD
16.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Tarsem Singh | Cast: Lee Pace (Roy), Catinca Untaru (Alexandria), Robin Smith (Luigi), Marcus Wesley (Otta Benga), Leo Bill (Charles Darwin), Julian Bleach (The Mystic), Justine Waddell (Evelyn), Daniel Caltagirone (Governor Odius) | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2006

Jarenlang was het wachten op deze tweede film van de regisseur Tarsem die hoge ogen gooide met zijn debuut The Cell uit 2000 en het is dan ook niet verwonderlijk dat de neiging groot is om de twee films naast elkaar te leggen. Al snel blijkt dat The Fall zich echter op een ander genre beroept en is het zinvol de vergelijking, althans gedeeltelijk, los te laten.

In de openingssequentie geeft Tarsem direct zijn artistieke voorkeur voor de fotografische kadrering bloot in de enigszins stilistische, uit het documentairegenre afkomstige beeldtaal van foto’s en screenshots. De visueel dramatische kracht van deze opening blijkt meteen een dooie mus, want het beeld eist meer aandacht op dan de verheldering die het biedt voor de relatie tussen het getoonde en het verhaal dat erop volgt. Het duurt dan ook een tijd voor je de link kunt leggen naar de man, luisterend naar de naam Roy, die ergens in Los Angeles anno 1920 in een ziekenbed verblijft en bezoekjes geniet van het in hetzelfde ziekenhuis gelegen meisje Alexandria.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Timme

"...Ik weet niet wat ik moet vertellen over The Fall. Mij leek deze film erg leuk toen ik de trailer za......"

Steve-O

"...Hele sterke film, zowel visueel als qua acteerwerk. Het is echt zo'n film die je meesleept in het......"

Touchwood

"...@Yor=, ben het helemaal met je eens. The Fall van Tarsem Singh is inderdaad een geweldig cinematogra......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Fall

acties