Hancock (2008)

There are heroes. There are superheroes. And then there's...

Goed idee dat slecht uitgewerkt wordt en zijn potentie allerminst benut.
play

5,9 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft.

Regie
Peter Berg
Cast
Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Eddie Marsan, Michael Mann, Thomas Lennon, Johnny Galecki, Akiva Goldsman, Brad Leland, Maetrix Fitten, Jae Head, Hayley Marie Norman, David Mattey, Dorothy Cecchi, Michelle Lemon.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 624.029.371
Release
01.07.2008
Release NL
09.07.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Berg | Cast: Will Smith (John Hancock), Charlize Theron (Mary Embrey), Jason Bateman (Ray Embrey), Eddie Marsan (Red) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2008

Hancock is een goed idee dat slecht uitgewerkt wordt en zijn potentie allerminst benut. Het uitgangspunt is veelbelovend: een superheld in de ‘echte’ wereld, waar mensen zich meer zorgen maken over de aanzienlijke materiële schade die de held veroorzaakt dan over de boeven die hij vangt. Het volk heeft een hekel aan hem, en hij, een zwervende dronkelap, aan zichzelf. Even is dit grappig en lijkt de film een interessante, originele kijk op het leven van een superheld te worden, maar dan komen het verhaal en de ontwikkeling van de personages een mogelijk feestje verstoren. Alsof de politie komt vertellen dat de muziek uit moet en de gastheer in handboeien slaat.

Op een gegeven moment stapelen de ongeloofwaardige scenario’s zich op en wordt de toch al niet duidelijk gedefinieerde interne logica helemaal overboord gegooid, terwijl er wel enorme nadruk op deze regels wordt gelegd en het verhaal er door bepaald wordt. Daarnaast verliest de film geleidelijk aan zijn charme met het verdwijnen van de antisociale doch humoristische houding van John Hancock, die op zeer ongeloofwaardige wijze wordt omgevormd tot stereotype held à la Superman of Spider-Man. Nadat hij het leven heeft gered van pr-agent Ray Embrey neemt die zich namelijk voor om van de gehate Hancock een geliefde superheld te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Hancock Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

meneeraart

"...Hij is vanavond op rtl 5 eens kijken of het een leuke film is...."

hansbeer

"...Hancock is een leuke film, met mooie Special Effects en grappige nonchalante dingen erin, een OOK n......"

Larry

"...Erg vermakelijke film. wat ziet Charlize Theron er gruwelijk (mooi) Uit in deze film (vooral op het......"

Hancock

acties