Waarom de superheldenfilm 'Hancock' met Will Smith nooit een vervolg kreeg

Waarom de superheldenfilm 'Hancock' met Will Smith nooit een vervolg kreeg

'Hancock' was een enorm financieel succes, waarom kwam er dan geen vervolg?

Will Smith speelde zelfs voor Robert Downey Jr.'s Iron Man een superheld in een zeer succesvolle film. Het gaat hier om Hancock, de superheldenfilm uit 2008 die niet gebaseerd was op bestaand materiaal. Een vervolg op deze kaskraker lag voor de hand, maar kwam er nooit van.

Hancock werd niet lovend ontvangen door critici. De film heeft namelijk een matige score van 42% op Rotten Tomatoes, maar het was wel een enorm financieel succes.

Verhaal
Een markante superheld genaamd Hancock (Will Smith) beschermt de inwoners van Los Angeles, maar laat enorme nevenschade achter na elke goedbedoelde prestatie. Hancock vindt dat prima; het maakt hem niet uit wat mensen over hem denken.

Nadat hij echter het leven van een PR-manager (Jason Bateman) heeft gered en de mooie vrouw van de man (Charlize Theron) heeft ontmoet, realiseert hij zich dat hij misschien toch een gevoelige kant heeft.

Plannen voor vervolg
Hancock was een enorm financieel succes toen het in 2008 in de bioscoop verscheen. De film wist namelijk een flinke 629 miljoen dollar om te zetten aan de wereldwijde box-office. Je zou denken dat er zo snel mogelijk gewerkt zou worden aan een vervolg, maar dit was niet het geval.


Er waren zeker wel plannen voor een vervolg en zelfs een heel Hancock-universum. Smith vertelde hier het volgende over: "De ideeën zijn niet... ontwikkeld, maar we bouwen een hele wereld uit; ik denk dat mensen erg verrast zullen zijn over de nieuwe wereld van Hancock."

Toch niet
In 2009 werd het vervolg op Hancock officieel bevestigd. Adam Fierro en Glen Mazzara zouden het script schrijven, en Charlize Theron zou haar rol uit de eerste film weer vertolken. Regisseur Peter Berg vertelde ook dat er een derde personage met superkrachten zou verschijnen naast de personages van Smith en Theron.


De film is er uiteindelijk nooit van gekomen, en dit ligt grotendeels aan de drukke agenda's van alle betrokkenen. Berg was druk bezig met Battleship, Fierro en Mazzara begonnen net met schrijven voor The Walking Dead en de agenda's van Smith en Theron spreken voor zich.

NieuwsFilm

meest populair