Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Toen ik deze film in de bioscoop zag destijds, viel deze mij toch wel tegen. Nergens werd de heerlijk geslaagde combinatie van spanning en actie/komedie bovengehaald. De film leek een leeg, saai slotstuk van deze reeks. Nu, zoveel jaar later is het opvallend hoe de film stand heeft gehouden en eigenlijk veel beter is dan ik me kon herinneren.

De film begint misschien wel met het zwakste punt van de hele film. De intro van Keizer Jet Li en diens neergang werd wel heel lang uitgesponnen en dit mocht wel iets compacter. Het is ook raar dat bij een trilogie het slotstuk met nog zo een intro moet beginnen. Meestal is het slotstuk in dergelijke reeksen éen grote rit die in volle vaart voorbijgaat maar bij deze film is dat in het begin toch net wat anders. Eens we de gekende personages terugzien (nuja, buiten Hanna en Fraser zien we niet veel oorspronkelijke personages want Weisz is veranderd door Bello en de zoon is al enkele jaren ouder) komt de film op gang. De film heeft misschien soms wat simpele humor maar anderzijds vind ik Fraser écht een ondergewaardeerde acteur voor dergelijke blockbusterrollen. Hij speelt rollen in dergelijke films met verve en doet dat hier ook weer, aangevuld met een best aangename cast waar het wel opvallend is dat bad guy Jet Li eigenlijk door iedere mens op aarde gespeeld had kunnen worden. De settings zijn schitterend, van de straten in Shangai tot een schitterend sneeuwlandschap recht naar het midden van de woestijn. Vanaf de keizer 'tot leven' komt valt de film ook nooit meer stil. Van de ene actiescène naar de andere en opvallend is dat de effects tot op vandaag nog steeds top notch zijn. Volgens mij is de finale zelfs éen van de meest indrukwekkende CGI - finales die we al gezien hebben.

Achteraf besef je natuurlijk dat het verhaal wel bijzonder leeg was en dat deze film eigenlijk buiten de personages weinig te maken heeft met z'n 2 voorgangers
maar als losstaande actieblockbuster is The Mummy een entertainend topamusement die op het eerste kwartier na geen moment verveeld.

7,5/10