The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Niet veel soeps, en bovendien mummieloos.
play

4,5 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Horror
  • Thriller
  • Duitsland
  • Canada
  • Verenigde Staten
114 Min Duitsland

De onverschrokken ontdekkingsreiziger Rick O’Connell treedt in het strijdperk tegen de wederopgestane keizer Han. Rick wordt bijgestaan door zijn zoon Alex, zijn vrouw Evelyn en haar broer Jonathan. Deze keer moeten de O’Connells een tweeduizend jaar oude mummie tegenhouden die is opgestaan uit het graf en die de wereldbevolking dreigt te onderwerpen aan zijn genadeloze heerschappij.De mummie van de meedogenloze Chinese Drakenkeizer en zijn tienduizend krijgers zijn vervloekt door een verraderlijke tovenares. Als de koene avonturier Alex O’Connell wordt verleid om de Drakenkeizer te wekken uit zijn eeuwige slaap, is er maar één kans voor de jonge archeoloog om de woede van de tot leven gewekte ondoden te ontlopen: hij moet zijn ouders inschakelen, want als iemand verstand heeft van het uitschakelen van ondoden zijn het wel zijn vader en moeder.

Regie
Rob Cohen
Cast
John Hannah, Brendan Fraser, Michelle Yeoh, Liam Cunningham, Russell Wong, Jet Li, Anthony Wong Chau-Sang, Jessey Meng, Maria Bello, David Calder, Luke Ford, Jing Wu, Isabella Leong, Tian Liang, Albert Kwan.
Budget
$ 145.000.000
Opbrengst
$ 401.128.639
Release
31.07.2008
Release NL
31.07.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Cohen | Cast: Brendan Fraser (Rick O’Connell), Jet Li (keizer Han), Maria Bello (Evelyn O’Connell), John Hannah (Jonathan Carnahan), Michelle Yeoh (Zi Juan) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

De eerste Mummy film met Brandon Fraser uit 1999 was bedoeld als remake van de horrorklassieker met Boris Karloff uit 1932, maar kwam uit de bus als een avonturenfilm in de stijl van de Indiana Jones. Sterker nog, volgens velen was het een ongeïnspireerde imitatie. De vraag wordt dan: hebben we in een zomer waarin Indiana Jones zelf al terugkeerde naar het witte doek en gemengde reacties kreeg nog goedkope namaak nodig, of nog erger: een tweede vervolg daarop? Nee, want The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor is niet veel soeps, en bovendien mummieloos.

Jet Li’s karakter, keizer Han, werd zo’n 2000 jaar geleden namelijk vervloekt en versteend, niet gemummificeerd. Het lijkt misschien een technisch detail, maar het is tekenend voor de gemakzucht van de makers, die dit derde deel wel erg laten afwijken van het eerste in de reeks. Alhoewel ook die film niet foutloos was, had die in tegenstelling tot dit derde deel nog wel zijn charmes. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor is één van de twee Hollywoodfilms deze zomer die de rijke Chinese mythologie en de wuxia pian (het fantasy-martial arts filmgenre) plundert, zonder het talent of de visie om daar een goede film van te maken. Opvallend is dat Jet Li in beide titels een grote rol speelt, en dat een andere grootheid van het martial arts genre hem telkens bijstaat. In deze derde Mummy-film is dat Michelle Yeoh, en in het 28 augustus te verschijnen The Forbidden Kingdom zelfs niemand minder dan Jackie Chan. Nog opvallender is dat het martial arts talent van zowel Yeoh als Chan in beide films wordt verkwist of door de montage aan het oog onttrokken.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor Nieuwsberichten