Abominabel einde van een filmfranchise boekt succes op streaming

Abominabel einde van een filmfranchise boekt succes op streaming

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor scoort!

Filmfans die wel houden van producties met een mythologisch laagje, zullen vermoedelijk wel fan zijn van de The Mummy-films van regisseur Stephen Sommers.

Het zijn films uit een genre dat nog altijd veel gemaakt wordt. Denk maar aan recente blockbusters als Jungle Cruise en The Lost City. De eerste The Mummy-film kwam in 1999 uit in de bioscoop en werd gevolgd door het minstens net zo succesvolle The Mummy Returns.

Tomb of the Dragon Emperor
Dan is er de trilogie afrondende en behoorlijk tegenvallende derde film: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Die was een succes aan de box office, maar bepaald niet bij de kijkers.

Regisseur Rob Cohen nam die film over van Sommers en kwam met een verschrikkelijk matige film. Er zat veel CGI in, en de film bevatte eigenlijk nauwelijks de geest van avontuur die we uit de eerste films kenden.

Desondanks bracht de film 402 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office, waarmee het wel een prima succes was.

Vandaag blijkt uit de nieuwste statistieken van de site FlixPatrol dat The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor onverwacht groot succes boekt op iTunes. Het blijkt dat kijkers dus weer helemaal into The Mummy zijn!

NieuwsFilm

meest populair