Elegy (2008)

Weer een Philip Roth-verfilming. Weer een mislukking?
play

6,3 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Het leven van de gevierde hoogleraar David Kepesh wordt danig op zijn kop gezet als hij een passionele romance begint met de mooie studente Consuela . Hij twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is, maar toch transformeert hij na een leven lang overtuigd vrijgezel te zijn geweest in een jaloerse, bezitterige man. Of is dit nu echte liefde?

Regie
Isabel Coixet
Cast
Penélope Cruz, Ben Kingsley, Dennis Hopper, Peter Sarsgaard, Patricia Clarkson, Alessandro Juliani, Chelah Horsdal, Sonja Bennett, Michelle Harrison, Deborah Harry, Antonio Cupo, Laura Mennell, Marci T. House, Kris Pope, Shaker Paleja.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 14.894.347
Release
08.08.2008
Release DVD
10.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Isabel Coixet | Cast: Ben Kingsley (David Kepesh), Penelope Cruz (Consuela Castillo), Dennis Hopper (George O’Hearn), Patricia Clarkson (Carolyn), Peter Sarsgaard (Kenny Kepesh) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

Er is al een aantal boeken van Philip Roth verfilmd, meest recentelijk The Human Stain met Anthony Hopkins. Erg succesvol zijn deze verfilmingen nooit geweest, misschien omdat het zelfhatende element van Roth’ seksistische, wellustige hoofdpersonen niet echt goed op het scherm overkomt. Personages die in de boeken weerzinwekkend, maar toch fascinerend zijn, worden gewoon chagrijnige chauvinisten en, wat veel erger is, saai. Misschien komt het ook doordat Roth het voornamelijk moet hebben van taal, van vlijmscherpe observaties gemaakt door onbetrouwbare vertellers. Film is misschien niet het geschikte medium hiervoor.

Hoe het ook zij: Elegy, gebaseerd op het boek The Dying Animal, is niet echt een mislukking, maar een succes kan hij toch ook niet worden genoemd. Hoofdpersoon is professor David Kepesh die elk jaar een meisje uit zijn college ‘practical criticism’ uitkiest om te verleiden. Dit jaar is de uitverkorene Consuela, een prachtige Cubaanse. Ze weet Kepesh meer te boeien dan haar voorgangsters en is echt verliefd op hem. Hij is echter bang dat zij hem zal verlaten voor een jonger iemand, blijft jaloers en controlerend en lijkt zo de kans op iets moois te saboteren.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Prima vertolkingen in deze romantische, maar tegelijk dramatische film. Maar ik vond hem wel te saa......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elegy

acties