Elegy (2008)

Reviews (1)

nilofarish

Avatar

Heel erg boeiende film die de liefde van zijn leven verliest door onzekerheid.

David(Ben Kinglsey) is een docent literatuur die vele affaires heeft gehad. Op een dag ontmoet hij een student Consuela (Penelope Cruz). Hij begint een affaire met Consuela. Beiden raken verliefd. Maar naarmate hun relatie vordert begint David twijfels te krijgen over zijn relatie. Niet zozeer zijn gevoelens voor Consuela want die staan vast : hij houdt zielsveel van haar. Maar over wat andere mensen denken en of dat er een dag komt waarop Consuela een relatie begint met een leeftijdsgenoot. Door deze onzekerheden wordt David bekant paranoide.

Op een gegeven moment komt er zelfs een scene waarin Consuela zegt dat ze s'avonds met haar broer naar een dansclub gaat. Dan zit David in zijn appartament te piekeren over de gedachten dat Consuela daar een leuke jongen ontmoet. Dus David gaat naar de club en ziet Consuela gewoon dansen niks erg. En stapt op haar af Consuela is erg boos op hem. Maar vergeeft het hem. Dan komt er een dag dat Consuela is geslaagd en David uitnodigd voor een feestje met haar familie. Maar hij daagt niet op.

Zeer sterk verhaal met een goede acteerprestaties van Penelope Cruz en Ben Kingsley. De perfomance van Cruz in deze film is misschien wel haar beste uit haar carriere(deze en Volver) Het is best een langdurend verhaal.

Maar het is zeker geen saaie film. Ik was echt nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren met David en Consuela.

Een aanrader voor mensen die houden van een film met veel drama maar ook veel romantiek.