The Eye (2008)

How can you believe your eyes when they're not yours?

Heeft een sterke start, maar een teleurstellende ontknoping.
play

4,9 details

  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht evenwel hersteld – eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper, gaat ze de dingen om zich heen waarnemen. Al snel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Eerst in het ziekenhuis, en later thuis, duiken er schimmen op, mysterieuze menselijke vormen die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp naar de psychiater die haar diende te helpen met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing van het raadsel.

Regie
David Moreau
Xavier Palud
Cast
Chloe Moretz, Jessica Alba, Rade Serbedzija, Alessandro Nivola, Parker Posey, Rachel Ticotin, Obba Babatundé, Fernanda Romero, Tamlyn Tomita, Esodi Geiger, Karen Austin, Danny Mora, Ryan J. Pezdirc, Brett A. Haworth, Kevin K..
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 56.309.766
Release
01.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: David Moreau, Xavier Palud | Cast: Jessica Alba (Sydney Wells), Alessandro Nivola (Dr. Paul Faulkner), Parker Posey (Helen Wells) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2008

En weer een remake van een Aziatische horrorfilm. Sinds The Ring en The Grudge, wat nog redelijke pogingen waren om gruwelen van Aziatische makelij om te zetten naar westerse, is er maar weinig goeds in de bioscoop verschenen. Zoals het de westerse filmmaatschappijen betaamt, dient er eerst een aantal vervolgen te worden uitgeperst, zodat de formule echt helemaal kan worden uitgemolken. Die vervolgen zijn zonder uitzondering inferieur aan hun voorganger en al helemaal aan het origineel. Laten we hopen dat er op The Eye geen vervolg komt, want regisseurs David Moreau en Xavier Palud hebben op effectieve wijze alle interesse in Jessica Alba’s mysterieuze visioenen om zeep geholpen.

Jessica Alba speelt in The Eye de blinde violiste Sydney Wells die op het punt staat een oogoperatie te ondergaan, waardoor ze eindelijk weer zal zien. Ze wordt bijgestaan door haar zus Helen die zich schuldig voelt over haar zus’ blindheid. De operatie verloopt voorspoedig en na het afnemen van het verband begint Sydneys herstel. In de weken die haar ogen nodig hebben om weer goed te functioneren, bevindt ze zich in een wereld van vlekken, vage kleuren en onherkenbare schimmen. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan, totdat Sydney akelige visioenen begint te krijgen. Grijze wezens die voornamelijk uit grauwende monden lijken te bestaan, beginnen op te duiken en personen die doodgaan of dood zijn lopen weer rond. Sydney vertrouwt haar nieuwe ogen niet en begint zich af te vragen wie haar donor eigenlijk was. Met hulp van dr. Paul Faulkner probeert ze erachter te komen wat de reden is voor haar verstoorde gezichtsveld.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Eye Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

benjamin

"...Waarom een hoofdrol voor Jessica Alba, die loopt hier echt weer te slecht te acteren. Verder ook gee......"

X-s3ss!v3

"...Redelijk aparte film maar, zoals hierboven vermeldt; Weer zo'n echte remake van een aziamania.........."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Eye

acties