Meet Dave (2008)

Flauwe komedie met Eddie Murphy als buitenaards wezen die in zijn schip, gelijkend op een echt mens.
play

4,7 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Op zoek naar een manier om hun gedoemde wereld te redden, arriveert een ploeg piepkleine op mensen lijkende buitenaardse wezens op aarde met de perfecte vermomming: een ruimteschip in de vorm van een normale man.

Regie
Brian Robbins
Cast
Eddie Murphy, Kevin Hart, Elizabeth Banks, Ed Helms, Gabrielle Union, Marc Blucas, Judah Friedlander, Scott Caan, Mike O'Malley, Adam Tomei, Brian Huskey, Shawn Christian, Jim Turner, Pat Kilbane, Austyn Myers.
Release
08.07.2008
Release DVD
03.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Robbins | Cast:Eddie Murphy (Dave Ming Chang, The Capitain), Elizabeth Banks (Gina Morrison), Scott Caan (Officer Dooley) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

Het horen van de naam Eddie Murphy tezamen met het nieuws dat hij een nieuwe film heeft afgerond die klaar is voor vertoning roept zowel scepsis als nieuwsgierigheid op. Scepsis omdat Murphy er een sport van lijkt te maken om in steeds slechtere films te spelen. Nieuwsgierigheid omdat je toch wilt weten of dat opnieuw het geval zal zijn.

Nillians zijn kleine, algemeen beschaafd Engels pratende buitenaardse wezens. Ze zijn in een ‘schip’ naar onze planeet gevlogen om een kleine bolvormige steen buit te maken die hun planeet Nil van de ondergang moet redden. Het schip heeft een menselijke vorm in de gedaante van Eddie Murphy en luistert naar de naam Dave Ming Chang (deze achternaam is volgens Google de meest voorkomende op onze planeet). Op zoek naar de waterzuigende bol krijgen de Nilians hulp van de kleine maar slimme schooljongen Josh en zijn zeer knappe moeder Gina. Geleidelijk aan komen de Nillians tot de ontdekking dat deze enorme aardse monsters een goed hart hebben maar ook heel vreemde gewoontes.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Meet Dave Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

sleepyA

"...Serieus? Ik vind het een van de domste films ooit! Serieus, waar is eddy?..."

Nickzy9

"...Vond hem matig, had er wel iets meer van verwacht.. Als je niets anders te doen hebt is hij nog wel......"

JawadThaMotownMaster

"...Wow. Wat een teleurstelling. Axel Foley heeft ons in de steek gelaten, met zijn zwakzinnige films......."

Meet Dave

acties